28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Γιάννης Αντωνίου προκρίθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς “ΠΕΚΙΝΟ 2022”! Για 2η φορά παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού

Ως πολύ μεγάλη επιτυχία λογίζεται η εξασφάλιση από τον Γιάννη Αντωνίου της συμμετοχής του στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» που θα αρχίσουν στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο 26χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου ήταν το φαβορί για τη μία και μοναδική θέση Έλληνα άνδρα χιονοδρόμου στα αλπικά αγωνίσματα του Πεκίνο και χθες (16/1) «κλείδωσε» και επίσημα την παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα Χειμερινά Αθλήματα, συγκεντρώνοντας υψηλότερη βαθμολογία στην τελική λίστα από τον Γιάννη Πρώιο που βρισκόταν επίσης στη διεκδίκηση της θέσης.

Θα είναι η 2η συμμετοχή του Αντωνίου σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Pyeong Chang 2018. Πριν λίγους μήνες, ο αθλητής από το Καρπενήσι ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. «Το να είσαι πρώτος λαμπαδηδρόμος είναι για πολλούς ένα όνειρο ζωής. Για εμένα συνέβη για δεύτερη φορά, οπότε είναι κάτι το μοναδικό. Τα συναισθήματα, όπως και την πρώτη φορά, είναι το ίδιο δυνατά -αν όχι και πιο έντονα. Ελπίζω να συναντήσω ξανά τη φλόγα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, τον Φεβρουάριο του 2022», είχε δηλώσει τότε έμπλεος υπερηφάνειας και συγκίνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις για την τελική σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στο ΠΕΚΙΝΟ 2022 θα γίνουν σύντομα από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ).

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την μεγάλη πρόκριση του Γιάννη Αντωνίου, καθώς και δηλώσεις, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ