29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τεστ ανίχνευσης covid-19 την Τρίτη (23/2) στο κτήριο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου. “Κλειδί” η επιδημιολογική παρατήρηση

Τα Ευρυτανικά Νέα σάς ενημέρωσαν χθες για το κρούσμα κορονοϊού που αφορά ένα 4χρονο νήπιο από το Καρπενήσι, εξέλιξη που ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου της πόλης, ώστε ο Δήμος να αναλάβει την απολύμανση των χώρων, για την ασφαλή επιστροφή παιδιών και εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα.

Σημαντικό στοιχείο στην επιδημιολογική παρατήρηση της νόσου αποτελούν, εκτός από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης που έχει αναλάβει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που πραγματοποιούνται σταθερά κάθε εβδομάδα στο Καρπενήσι.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, «…σε συνέχεια των δειγματοληπτικών ελέγχων πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του Covid 19 που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, καλούνται όσοι από τους δημότες επιθυμούν να κάνουν μοριακά και rapid test ανίχνευσης του covid 19, να προσέλθουν στο κτίριο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 από τις 9:00 έως τις 11:00 π.μ. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους».

«Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του covid 19 και τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας», σημειώνει ο δ. Καρπενησίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 22/2, σε Δυτική Φραγκίστα και Βίνιανη του Δήμου Αγράφων, για τη διενέργεια τεστ στον ντόπιο πληθυσμό, ύστερα από τα κρούσματα των προηγούμενων ημερών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ