19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τηλεφωνική συνομιλία ΥΠΑΜ ΗΠΑ-Τουρκίας: Έντονη αντίθεση Πενταγώνου σε μία νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Την έντονη αντίθεση του Πενταγώνου σε μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, μετέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ κατά την χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για για να του εκφράσει τα  συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών στην επίθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου. 

Παράλληλα ο Λόιντ Όστιν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στη βόρεια Συρία και στην Τουρκία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρει: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να εκφράσει συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών στην επίθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου και τις επακόλουθες επιθέσεις στη νότια Τουρκία, και επιβεβαίωσε τη σημασία της στρατηγικής σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στη βόρεια Συρία και στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών, ορισμένες από τις οποίες απείλησαν άμεσα την ασφάλεια του προσωπικού των ΗΠΑ που συνεργάζεται με τοπικούς εταίρους στη Συρία για την νίκη εναντίον του ISIS.

Ο υπουργός Όστιν κάλεσε για αποκλιμάκωση και μετέφερε την έντονη αντίθεση του Πενταγώνου σε μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ανταπόκριση Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ