18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Την Κυριακή (12/6) η επετειακή εκδήλωση στη Δομνίστα για την Εθνική Αντίσταση – Το πρόγραμμα

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της έναρξης του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, πραγματοποιούν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δομνίστας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας.

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια (7 Ιουνίου του 1942) από τότε που μια ένοπλη ομάδων αντρών υπό τον Άρη Βελουχιώτη, κραδαίνοντας την ελληνική σημαία που έγραφε «Ελεύθερη Ευρυτανία – ΕΛΑΣ», φθάνει στην πλατεία της Δομνίστας για να κηρύξει από εκεί την έναρξη του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, δίνοντας από την Ευρυτανία το σάλπισμα για την έναρξη της Αντίστασης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, με επιμνημόσυνη δέηση και θα συνεχιστεί με κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμό από τον δήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη. Θα ακολουθήσουν η κεντρική ομιλία από τον κ. Χρήστο Οικονόμου, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ), δίλεπτα μηνύματα, ενός λεπτού σιγή και τέλος, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ