20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η Γιορτή Καστάνου στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας. Νέο Δ.Σ. εκλέχτηκε στον τοπικό σύλλογο

Οι Αγιατριαδίτες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη φθινοπωρινή εκδήλωση – θεσμό, τη Γιορτή Καστάνου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, όπως κάθε φορά με επίκεντρο την πλατεία του χωριού.

Είναι μια καλή ευκαιρία για ντόπιους και επισκέπτες να βρεθούν στο όμορφο χωριό στους πρόποδες του ανατολικού Βελουχιού και να γευτούν καλοψημένα κάστανα αλλά και νόστιμες τοπικές γεύσεις. Με αφορμή το κάστανο, που θα έχει την τιμητική του, στην πλατεία της Αγ. Τριάδας θα στηθεί από το πρωί ένα μεγάλο πανηγύρι με μουσική, χορό και άφθονο κέφι. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών, με την αρωγή του Δήμου Καρπενησίου.

Νέο Δ.Σ. στον σύλλογο

Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι είναι πυρήνες κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής με μακροχρόνια και σημαντική παρουσία. Το καλοκαίρι, που οι πλατείες των χωριών γέμισαν από ντόπιους, ετεροδημότες και επισκέπτες, σε πολλούς συλλόγους διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων. Κοινός τόπος, η αγάπη των συμμετεχόντων για όλα εκείνα που συνθέτουν την έννοια του «χωριού», καταφύγιο αναμνήσεων και βιωμάτων.

Σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά συμβούλια, πολλοί σύλλογοι επιτελούν σημαντικό έργο σήμερα, οργανώνοντας εκδηλώσεις τα καλοκαίρια (μουσική, γαστρονομία, παιδικά δρώμενα, φυσιολατρικές εξορμήσεις κ.α.) ή και ανταμώματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, μια καλή ευκαιρία για τους απανταχού Ευρυτάνες να βρεθούν ξανά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συμβάλει προς τον σκοπό της προβολής και ανάδειξης των διαφόρων δραστηριοτήτων των τοπικών σωματείων, δίνοντας κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με τους συλλόγους, ενώ η ανάμιξη νέων ανθρώπων αποτελεί ζητούμενο και αναγκαιότητα στη σημερινή, ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογικά εποχή.

Από τις εκλογές της 16ης Αυγούστου 2022, προέκυψε η νέα διοίκηση του Συλλόγου Αγιατριαδιτών Ευρυτανίας, με διετή θητεία.

Νέα Πρόεδρος είναι η Θεοδώρα Αποστόλου και Αντιπρόεδρος η Μαρία-Σοφία Καλασαρίνη, ενώ Γραμματέας ορίστηκε η Σοφία Σαρηγιαννίδη (Παρούτσα), Ταμίας θα είναι η Χρύσα Σκονδριάνου και Μέλος ο Νικόλαος Κοντογεώργος (Αναπληρωματικά Μέλη: Νικόλαος Κοντώσης, Λάμπρος Παρούτσας του Δημητρίου, Σεραφείμ Ράντζος).

Φωτογραφία από παλαιότερη γιορτή καστάνου στην πλατεία της Αγ. Τριάδας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ