Την Κυριακή (25/8) η τελευταία αστροβραδιά του φετινού καλοκαιριού – Στον Προφήτη Ηλία της Μυρίκης Καρπενησίου

Την Κυριακή (25/8) η τελευταία αστροβραδιά του φετινού καλοκαιριού – Στον Προφήτη Ηλία της Μυρίκης Καρπενησίου

Μια βραδιά αστροπαρατήρησης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, που μπορεί να είναι τόσο εκπαιδευτική όσο και ψυχαγωγική, για μικρούς και μεγάλους. Το κοινό έχει την ευκαιρία να μάθει για τα άστρα, τους πλανήτες, τους αστερισμούς και άλλα ουράνια σώματα, να γνωρίσει τη χρήση τηλεσκοπίων και άλλων οργάνων αστροπαρατήρησης, να έρθει πιο κοντά στην κατανόηση των φαινομένων του αχανούς Σύμπαντος.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας «Αρτεμις», και φέτος τον Αύγουστο διοργάνωσε βραδιές αστροπαρατήρησης σε χωριά του Δήμου Καρπενησίου, εκδηλώσεις ενταγμένες στο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2024». Η εξερεύνηση του έναστρου νυχτερινού ουρανού ξεκίνησε από τους Στάβλους και συνεχίστηκε από το Παλαιό Μικρό Χωριό. Ακολούθησαν βραδιά στο Στένωμα και η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή 25 Αυγούστου, από τον Προφ. Ηλία Μυρίκης, λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, όπου έχει προγραμματιστεί δράση στις 21:00.

“Σας περιμένουμε, καιρού επιτρέποντος, στην τελευταία βραδιά αστροπαρατήρησης για το 2024, του ΣΕΑΕ Αρτεμις, που θα λάβει χώρα στον Προφήτη Ηλία στην Μυρίκη την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 21:00. Ελάτε όλοι να γνωρίσουμε το Σύμπαν!”, αναφέρει ο σ΄υλλογος.

Στις αστροβραδιές του συλλόγου «Αρτεμις», οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη Σελήνη, τον Κρόνο, σφαιρικά σμήνη και νεφελώματα, ενώ γίνεται, επίσης, ουρανογραφία, με ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία και τη μυθολογία των αστερισμών.