29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Την οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στην Δράμα επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος

Την οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας, επισκέπτεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Ο άτυχος σμηναγός αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4 της πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατακόλου.

Ο αγνοούμενος σμηναγός ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Ανδραβίδας. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στην Δράμα για να στηρίξει την οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού τις δύσκολες ώρες που συνεχίζεται η αναζήτησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κ. Φλώρος θα διαβεβαιώσει την οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του σμηναγού στην θαλάσσια περιοχή του δυστυχήματος.

Μετά την πτώση τoυ Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την διάρκεια άσκησης, νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγού Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας. Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

Σήμερα Τετάρτη (1/2) συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες με κάθε μέσο για τον εντοπισμό του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη.

Εναέρια και πλωτά μέσα «χτενίζουν» τον Κυπαρισσιακό κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες ωστόσο αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα δυσχεράνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να επιχειρούν δύτεςυποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους ενώ επισημαίνεται ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί ο Σμηναγός.

Εκτιμάται εκεί το σημείο συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων. Οι ψαράδες της περιοχής μιλούν για πολύ δύσκολο βυθό, στον οποίο έχουν δει ακόμα και πυλώνες.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη και επιχείρηση από ξηράς από την Πυροσβεστική, που θα καλύψει από το νοτιότερο έως το βοριότερο σημείο του Κυπαρισσιακού, εύρο 60χλμ. Από αέρος συνδράμει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ