5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Την πρόλαβαν προτού επεκταθεί στο δάσος… Πυρκαγιά ξέσπασε στον Περιφερειακό του Καρπενησίου – Αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών και πολιτών (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 22 Αυγούστου 2023, σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα από τον Περιφερειακό του Καρπενησίου, νότια της πόλης και κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΑΒΙΕ.

ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες θέριεψαν καθώς οι ριπές των ανέμων ήταν πολύ ισχυρές και «έσπρωχναν» την πυρκαγιά νότια, με τον φόβο όλων να εστιάζεται από την πρώτη στιγμή στο παρακείμενο πυκνό ελατόδασος.

Επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες/τριες με τρία οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, που μαζί με απλούς πολίτες -που συνέδραμαν καθοριστικά- κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε λίγη ώρα, προτού λάβει επικίνδυνες και πιθανόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επιστρατευτήκαν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακόμα και μηχανήματα ιδιωτών. Συμμετείχαν στην επιχείρηση, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έκαψε χαμηλή βλάστηση και θάμνους, θα διενεργηθεί προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

“Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και με τη συνδρομή Δήμου και Περιφέρειας αντιμετωπίστηκε το συμβάν της φωτιάς πλησίον της ΔΑΒΙΕ. Εφιστώ σε όλους την προσοχή τους για τις επόμενες μέρες καθώς και για την τήρηση της απόφασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις που έχουμε εκδώσει”, αναφέρει για το συμβάν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός. Στην πυρκαγιά βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ