28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου-Αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ανάψει το πράσινο φως  για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο Δευτέρα 21/9/21.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος του μήνα, ενώ, αναφορικά με το εμβόλιο, η τρίτη δόση θα είναι με σκεύασμα mRNA.
Με την πάροδο του χρόνου, τα αντισώματα έναντι της νόσου εξασθενούν για αυτό οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι για κάποιες κατηγορίες πολιτών είναι απαραίτητη η τρίτη δόση. Το τεστ αντισωμάτων από την άλλη τονίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες  απευθύνουν έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως στη χώρα δεν θα επιβληθεί νέο lockdown, παρά μόνο μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου χρειαστεί.

Από  τη Δευτέρα  20 Σεπτεμβρίου, φοιτητές και καθηγητές του ΑΠΘ, θα μπορούν με την επίδειξη της αστυνομικής και της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας να εμβολιάζονται δίχως ραντεβού από τις 08:00 – 21:00 στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, έπειτα από μήνυμα των πρυτανικών αρχών.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ