29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τη Δευτέρα (25/7), στην Τριφύλλα Κλειτσού, το Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών Ευρυτανίας και Καρδίτσας – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών του θεσσαλικού και ευρυτανικού ιστορικού, πολιτισμι­κού και γεωγραφικού χώρου των Αγράφων, θα πραγματοποιη­θεί την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 το πρωί, στην τοποθεσία Τριφύλλα Κλειτσού του Δήμου Καρπενησίου, στο «Σπίτι του Διαβάτη» και το εορτάζον ξωκκλή­σι της Αγίας Άννας.

Το αντάμωμα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης και τους υπερχιλίους πεσόντες Αγραφιώτες, Καρδιτσιώτες και Ευρυτάνες της Μικράς Ασίας (1919-1922) και συνδιοργανώνεται, μεταξύ άλλων, από τους Δήμους Αγράφων, Καρπενησίου και Καρδίτσας, την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας, την ΠΕ∆ Θεσσαλίας, την Κοινότητα Κλειτσού, την Ενορία Κορίτσης Κλειτσού, τον Σύλλογο Γυναικών ∆.Ε. Φουρνάς με την υποστήριξη των Περιφερειών: Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, των Π.Ε. Ευρυτανίας και Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Καρπενησίου και της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 8.00 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, χοροστατούντος του π. Ιλαρίωνα, Αρχιμανδρίτη Ι.Μ. Καρπενησίου, ενώ στις 10.00 το πρωί αναμένεται να γίνει η άφιξη των προσκεκλημένων. Στις 11.00 θα γίνει εισαγωγή με ηρωικά δημοτικά τραγούδια Αγράφων, για να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κλειτσού κ. Μπερμπερή και τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Καρδαμπίκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη σύντομη παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας Β. Τσαντήλα, για την «Ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Αγράφων και Ορεινή Ανάπτυξη». Τον λόγο θα λάβουν επίσης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, Εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Αργιθέας & Πρόεδρος Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ κ. Στεργίου και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, θεσμικοί εκπρόσωποι, περιφερειάρχες κ.λπ.

Στις 12.30 περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια των Αγράφων από χορευτικούς ομίλους, παραδοσιακό φαγητό και διασκέδαση με παραδοσιακούς τοπικούς μουσικούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ