24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τι γίνεται με μείωση ενοικίου και δάνεια – Πώς προχωράνε οι εμβολιασμοί

Τι γίνεται με μείωση ενοικίου και δάνεια – Πώς προχωράνε οι εμβολιασμοί

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Για τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η δικηγόρος και εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη, ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Για τη μείωση των ενοικίων τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος, καλεσμένο σε εκπομπή του MEGA, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως αφορά τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι 15/1/2021. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες, θα κληθούν να πληρώσουν το 60% του ενοικίου τους.

Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες θα λάβουν το 80% του ενοικίου, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60%. Η εστίαση και ο τουρισμός που παραμένουν κλειστά θα έχουν απαλλαγή ενοικίου για τον μήνα Μάρτιο.

Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή εξακολουθούν να έχουν την έκπτωση του 40% και οι ιδιοκτήτες την επιστροφή 20% της απώλειας.

Σύμφωνα με την δικηγόρο και εργατολόγο Ματίνα Τριανταφύλλη έχει καθυστερήσει η νομοθέτηση της μείωσης των ενοικίων, ενώ για τους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή είπε ότι τίθεται θέμα αν θα έχουν μείωση ενοικίου για τον Ιανουάριο όταν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται έχουν ανοίξει.

Ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς μίλησε στηη εκπομπή για τα δάνεια υποστηρίζοντας πως υπάρχει η υπουργική απόφαση για δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει μέχρι τέλος Απριλίου και αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία έως τότε.

Επεσήμανε, επίσης, πως αναμένεται πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα επιχειρηματικά δάνεια με επιδότηση δόσεων, ενώ τον Ιούνιο ξεκινά και ο πτωχευτικός νόμος.

Πώς κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς

Για το ζήτημα των εμβολιασμών μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η διαδικασία κυλάει ομαλά, όπως επίσης και ο προγραμματισμός των ραντεβού.

Για τις απομακρυσμένες περιοχές, είπε ότι θα γίνουν εμβολιασμοί ανεξαρτήτως ηλικίας στα νησιά με λιγότερους από 1000 κατοίκους. Για τις απομονωμένες περιοχές, δεν υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα.

Για την ηλικιακή ομάδα των 80-84 υποστήριξε πως όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μήνυμα με μια προτεινόμενη ημερομηνία για ραντεβού. Στέλνοντας στο 13034 τον κωδικό που έχει λάβει, ο ενδιαφερόμενος επιβεβαιώνει το ραντεβού. Όσοι δεν είναι στην άυλη συνταγογράφηση ή θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού τους, μπορούν να το κάνουν με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Είτε μέσω της πλατφόρμας, emvolio.gov.gr είτε σε φαρμακείο είτε στο ΚΕΠ. Κανείς από αυτούς που είναι σε προτεραιότητα, δε χάνει το ραντεβού του. Τέλος είπε ότι θα ανοίγουν συνεχώς νέα εμβολιαστικά κέντρα έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν και τα δημόσια νοσοκομεία.

 

To άρθρο Τι γίνεται με μείωση ενοικίου και δάνεια – Πώς προχωράνε οι εμβολιασμοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ