19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι, ο Βουλευτής και ο πρόεδρος του Θεραπευτηρίου από τον Στέλιο Πέτσα στο γραφείο του στην Αθήνα

Τα έργα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στους  Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, και η έγκριση του οργανισμού λειτουργίας για την επέκταση του Θεραπευτηρίου, ήταν τα βασικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν στον Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων και τον Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χ.Π. Ευρυτανίας, παρόντος του Βουλευτή  κ. Κώστα Κοντογεώργου.

Ο κ. Κώστας Κοντογεώργος, με τον Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένη Λάππα, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με αντικείμενο την επίσπευση έγκρισης του νέου οργανισμού λειτουργίας του Ιδρύματος και την λειτουργία της νέας πτέρυγας, που περιλαμβάνει την αύξηση των περιθαλπόμενων από 80 σε 125 άτομα και την αύξηση των θέσεων εργασίας από 76 σε 135 άτομα!

Ο υπουργός δεσμεύθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να επιταχύνει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ίδρυμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών .

Στην συνέχεια ο Βουλευτής Ευρυτανίας, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη και Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον κ. Στέλιο Πέτσα με αντικείμενο τα αναπτυξιακά θέματα των δύο δήμων και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις ελλείψεις σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τα καιρικά φαινόμενα (λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής) και το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ: «Να δοθεί λύση στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών του δήμου»

Η συνάντηση του Δημάρχου Καρπενησίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού στο Καρπενήσι. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, ο Βουλευτής Ευρυτανίας και ο Δήμαρχος Αγράφων, ζήτησαν τη συμπαράστασή του υπουργού σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο Καρπενησίου, καθώς επίσης και την επίσπευση των εντάξεων του ολοκληρωμένου προγράμματος έργων που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Επίσης, τέθηκε στον υπουργό το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου. Ο υπουργός είδε θετικά τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε για άμεση ενημέρωση και ανταπόκριση επί των θεμάτων που του υποβλήθηκαν.  

Επίσης ο κ. Πέτσας τόνισε την επαναδραστηριοποίηση της ΕΕΤΑ για την στήριξη των μικρών δήμων, όπως ο Δήμος Αγράφων μέχρι να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ. Τέλος, διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι και στην επόμενη κατανομή χρηματοδοτήσεων για έκτακτες ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών, θα ανταποκριθεί γενναία στα αιτήματά τους. Ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση και θετική του ανταπόκριση.

«Η συντονισμένη και προγραμματισμένη αυτή δράση, απέφερε θετικά αποτελέσματα και την δέσμευση του υπουργού για την ταχεία ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των δημάρχων, αλλά και ότι όλες οι αναπτυξιακές τους προτάσεις θα ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Κοντογεώγος. 

Και στο Υπουγείο 

Εργασίας ο Λάππας

Εξαλλου ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένης Λάππας, μετά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, κατά την οποία συζήτησαν τη δυνατότητα λειτουργίας της νέας, σύγχρονης πτέρυγας, την πρόσληψη νέου προσωπικού, την αύξηση του αριθμού των περιθαλπόμενων και την ίδρυση νέων αντίστοιχων του Θεραπευτηρίου δομών στην Ευρυτανία, βρέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε προγραμματισμένες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ