25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τι θα Πρέπει να Γνωρίζει κάθε Γυναίκα πριν την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Πάρα πολλά ζευγάρια επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και να χτίσουν ένα μέλλον μαζί, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εύκολο ή εφικτό. Όμως, η τεχνολογία έχει βοηθήσει και είναι με το μέρος όλων των ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια σχετικά σύγχρονη μέθοδος που βοηθά όλες τις γυναίκες να γίνουν μανούλες και να κρατήσουν στην αγκαλιά τους, το μωρό που τόσο πολύ επιθυμούν. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει θέληση και να μην χάσουν την ελπίδα τους.

Αν και εσείς θέλετε να αποκτήσετε τη δική σας οικογένεια, όμως δεν μπορείτε να τα καταφέρετε τόσο εύκολα, η εξωσωματική γονιμοποίηση στο mtsirigotis.gr είναι η καλύτερη λύση για εσάς. Όμως πριν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, είναι καλό να γνωρίζετε μερικά πράγματα!

Στο evrytanika.gr, θα ανακαλύψουμε μαζί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την εξωσωματική γονιμοποίηση.

  1. Κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Για αρχή, σίγουρα πολλά ζευγάρια που σκέφτονται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αναρωτιούνται ποιο είναι το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Φυσικά αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό καθώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την οικονομική άνεση για μια τέτοια διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως η τιμή της εξωσωματικής μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό των δύο μελών και το είδος της εξωσωματικής που θέλουν να κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια διαδικασία που αξίζει να επενδύσετε αν θέλετε να χτίσετε τη δική σας οικογένεια.

  • Υπάρχουν δύο είδη εξωσωματικής 

Κάτι ακόμα που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πριν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, είναι πως υπάρχουν δύο κύρια είδη εξωσωματικής. Το πρώτο είδος είναι η απλή εξωσωματική (IVF), η οποία εφαρμόζεται όταν η κατάσταση του σπέρματος είναι φυσιολογική. Δηλαδή, αν η γυναίκα έχει κάποιο ζήτημα αλλά ο άνδρας είναι εντάξει, τότε μπορεί να γίνει αυτού του είδους η εξωσωματική. Στην αντίθετη περίπτωση όπου το σπερματοζωάριο έχει κάποιο ζήτημα, τότε θα γίνει το άλλο είδος εξωσωματικής που ονομάζεται ICSI ή αλλιώς μικρογονιμοποίηση. 

  • Υπάρχει πάντα επιτυχία;

Μια πολύ συχνή ερώτηση που σίγουρα απασχολεί πολλούς ανθρώπους για τη τεχνητή γονιμοποίηση, είναι υπάρχει πάντα επιτυχία. Είναι σημαντικό πριν απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα να εξεταστούν σημαντικοί παράγοντες στη κάθε γυναίκα, όπως είναι η ηλικία της, το ορμονικό της προφίλ αλλά και η ποιότητα του σπέρματος. Βέβαια τα ζευγάρια που είναι νεώτερα από 35 ετών έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας γύρω στο 70%! Φυσικά, ακόμα και αν δεν πετύχει τη πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να το βάλετε κάτω.

  • Έχει παρενέργειες;

Τέλος, είναι λογικό να αναρωτιέστε αν μια τέτοια διαδικασία όπως η εξωσωματική έχει παρενέργειες για το σώμα σας. Μια σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι πως συνήθως δεν υπάρχει κάποια παρενέργεια στο σώμα εφόσον δεν έχετε από πριν κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει κάποιο ζήτημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα δοθεί προτεραιότητα σε εσάς και ύστερα θα μπορεί να ξανά συνεχιστεί η αγωγή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ