20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Οικονομικών;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως ολοένα και περισσότεροι μαθητές λυκείου επιλέγουν να ακολουθήσουν τον κλάδο των οικονομικών. Είναι λογικό να συμβαίνει, εφόσον παρατηρούνται μεγαλύτερες αποδοχές στην επαγγελματική πορεία όσων ακολούθησαν τα οικονομικά σε σχέση με άλλα επαγγέλματα από άλλες σχολές. Φυσικά, κάποιος απόφοιτος οικονομικών έχει τεράστια γκάμα επιλογών για την επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσει καθώς οι ρόλοι εργασίας που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή καλύπτουν πολλούς τομείς.

Αν σας ενδιαφέρει να κυνηγήσετε την τύχη σας στα επαγγέλματα οικονομικών, τότε είναι απαραίτητο να βάλετε γερές βάσεις από νωρίς. Επενδύστε σε ιδιαίτερα μαθήματα οικονομικών με αξιόπιστους και έμπειρους καθηγητές μέσω του instateacher.

Που μπορώ να εργαστώ με ένα πτυχίο οικονομικών;

Όπως αναφέραμε, τα επαγγέλματα που απασχολούν απόφοιτους οικονιμικών είναι πολλά και μάλιστα με εξαιρετικές απολαβές. Καθότι όμως είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα δημοφιλής, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενό σας. Συνεπώς, τα μαθήματα οικονομικών είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Παράλληλα, θα ανακαλύψετε την κλίση σας στους διάφορους τομείς που εφαρμόζονται και θα μπορείτε να επιλέξετε που θα εργαστείτε. Ας δούμε μερικές απασχολήσεις που αφορούν τον κλάδο των οικονομικών.

Επιχειρήσεις

Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες γνωρίζουμε πολύ καλά πως βρίσκονται σε ένα συνεχή ανταγωνισμό, και εκεί είναι που οι επιχειρηματικοί οικονομολόγοι αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους. Βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο οικονομικά περιβάλλον, ερμηνεύοντας, ακόμα και προβλέποντας, το οικονομικό κλίμα. Παράλληλα αναλύουν τις συνθήκες εντός της εταιρείας αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι επιχειρησιακά. Για αυτό είναι απαραίτητες οι γνώσεις θεωριών και μοντέλων οικονομίας σε συνδυασμό με την επιχειρηματική στρατηγική.

Δημόσιο

Το κράτος έχει ως στόχο τη διατήρηση των οικονομικών σε άψογη ισορροπία, για αυτό η οικονομία είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους. Συνεπώς, οι κυβερνητικοί οικονομολόγοι απασχολούνται με τη δημόσια φορολογία, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά και με άλλες μορφές κρατικών δαπανών. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αυξάνει τη ζήτηση σε αυτόν τον τομέα και προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις εργασίας.

Λογιστική

Ίσως πρόκειται για την πιο δημοφιλή επιλογή των απόφοιτων του οικονομικού τομέα καθώς μπορείτε να εργαστείτε σε πολλές δουλειές παρακολουθώντας την οικονομική κατάσταση ενός οργανισμού. Τι κάνει ένας λογιστής; Καταγράφει, ταξινομεί, ερμηνεύσει την αντιστοιχία οικονομικών δεδομένων και για αυτό είναι απαραίτητες οι αναλυτικές ικανότητες αλλά και η κατανόηση των οικονομικών στοιχείων. Οι λογιστές βοηθούν να εντοπίσουν το κέντρο των οικονομικών προβλημάτων και για αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Τράπεζες

Ένας επαγγελματικός χώρος στον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ένας απόφοιτος οικονομικών με περιθώρια για σημαντικά υψηλές αποδοχές, είναι οι τράπεζες. Οι πτυχιούχοι οικονομικών βρίσκονται σε πολύ αξιόλογες θέσεις όπως στον δημοσιονομικό έλεγχο, τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάλυση δεδομένων, αλλά και ως συμβουλευτές.

Τα μαθήματα οικονομικών είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνει κανείς για να θέσει γερές βάσεις για το μέλλον του στον συγκεκριμένο τομέα. Ένας αξιόπιστος και έμπειρος καθηγητής θα αναλάβει τον μαθητή και θα μεταλαμπαδεύσει τη γνώση ώστε αυτός να διαπρέψει. Βρείτε τον καθηγητή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας στο instateacher.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ