19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τοιχογραφίες από μαθητές με τοπία της Κέρκυρας στο 1ο γυμνάσιο

Όταν η παιδεία δεν μένει στα στενά όρια της εκπαίδευσης, η δημιουργικότητα, προάγει τον πολιτισμό και αναδεικνύεται ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αγάπη  των μαθητών του 1ου γυμνασίου Κερκύρας για γνώση.

Στο Α1 τμήμα της 1ης γυμνασίου Κερκύρας οι τοίχοι κοσμούνται με ζωγραφιές από το νησί. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε κάποιον αύλειο χώρο που περιτριγυρίζεται από τα αρχοντικά σπίτια του 17ου αιώνα.

Όπως όμως εξηγεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, είναι μια οφθαλμαπάτη, καθώς πρόκειται για τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου, που είναι ζωγραφισμένοι με ιδανική προοπτική (βάθος) και μεγάλη ακρίβεια σε σχέση με τα πραγματικά μοντέλα.

Σε τέσσερις τάξεις έχουν απεικονιστεί τοπία από την Κέρκυρα, που μεταφέρουν τους μαθητές σε άλλες γειτονιές, χωρίς να μετακινηθούν από τον χώρο διδασκαλίας.

Ο Σπύρος Μπουνιάς υποδιευθυντής του 1ου γυμνασίου Κερκύρας, μαζί με τους συναδέλφους του βάζουν χρώμα στην ζωή των παιδιών.

Καθώς το σχολείο είναι ιστορικό κτίσμα και δεν μπορούν να γίνουν αυθαίρετες επεμβάσεις βρέθηκε ένας διαφορετικός τρόπος για να καταστεί ελκυστικό. Τα παιδιά θεωρούν την τάξη δικό τους χώρο, ένα οικείο δωμάτιο, και μέσω αυτού βλέπουν την πόλη τους με άλλα μάτια και ανακαλύπτουν ένα νέο κόσμο.

Οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός, ενώ μακροπρόθεσμα θα φανεί η επίδραση των τοιχογραφιών στην πρόοδο των μαθητών. Άλλωστε, στο σχολείο περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους, αναφέρει ο κ. Μπουνιάς. Η παιδεία υποβοηθείται από την μουσική που παίζει κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ δημιουργούνται ουρές στο δωμάτιο του παιχνιδιού (play-room), όπου τα παιδιά περνούν τον χρόνο τους με επιτραπέζια παιχνίδια, και υπολογιστές.  

Ένα σχολείο υπόδειγμα.   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ