28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τομεάρχες για την Απογραφή 2021 ζητάει η ΕΛΣΤΑΤ, αιτήσεις μέχρι τις 12 του μήνα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο τομεαρχών των γενικών απογραφών Κτηρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών (ΚΠΚ) περιόδου Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 12 Ιουλίου 2021.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ωστόσο εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2021.

Όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν τα Ευρυτανικά Νέα, η απογραφή θα διενεργηθεί με μικτό σύστημα, που προβλέπει την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των νοικοκυριών μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, και τη συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων από τους απογραφείς, μέσω τηλεφώνου ή με προσωπική συνέντευξη με κάποιο μέλος του νοικοκυριού -όταν δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή- λαμβάνοντας όλα τα ισχύοντα και προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και, στη συνέχεια, καταχώριση των στοιχείων των ερωτηματολογίων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail: [email protected].

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ