28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ο διαιτητής του τελικού του Europa League από οπαδούς της Ρόμα

Ο Άγγλος διαιτητής του τελικού του Εuropa League ανάμεσα στη Σεβίλη και τη Ρόμα, Άντονι Τέιλορ, χρειάστηκε να συνοδευτεί μέσα από ένα πλήθος εξαγριωμένων οπαδών της Ρόμα από την αστυνομία στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, αφού αυτοί εξοργίστηκαν με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ιταλική ομάδα έχασε στα πέναλτι από τη Σεβίλλη και ο Ζοσέ Μουρίνιο υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο Μουρίνιο ήταν έξαλλος μετά το τελικό σφύριγμα στην Puskas Arena και κατακεραύνωσε τη διαιτησία του Τέιλορ ως “bull****” πριν τον χαρακτηρίσει “γαμημένη ντροπή” στο πάρκινγκ.

Ο Τέιλορ έδειξε 14 κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Ρόμα και της Σεβίλλης μαζί, τις περισσότερες που έχουν επιδειχθεί ποτέ σε έναν αγώνα του Europa League.

Πήρε επίσης αρκετές αμφισβητούμενες αποφάσεις, αφού καταλόγισε πέναλτι στη Σεβίλλη πριν ανατρέψει την απόφασή του και αρνήθηκε στη Ρόμα ένα πέναλτι για πιθανή χειροδικία.

Μετά τον αγώνα με μια μεγάλη ομάδα οπαδών της Ρόμα έστρεψε την οργή της ευθέως στον Τέιλορ, αφού τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο.

Τα πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες οπαδών να φωνάζουν οργισμένα προς το μέρος του, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον οδηγήσουν βιαστικά σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Σε ένα βίντεο, το άτομο που κρατούσε την κάμερα φαίνεται να αρπάζει το σακίδιο του Τέιλορ.

Καθώς ο 44χρονος οδηγούνταν σε ασφαλές μέρος, θύλακες οπαδών διαπληκτίζονταν μεταξύ τους, με την αστυνομία να απευθύνει έκκληση για ηρεμία μετά την εκτόξευση μιας καρέκλας μέσα στον τερματικό σταθμό.

Μια άλλη οπτική γωνία δείχνει τον Τέιλορ να περνάει μέσα από το πλήθος, ενδεχομένως περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Ένας οπαδός ντυμένος με λευκό μπλουζάκι βγήκε μπροστά για να φωνάξει στο πρόσωπο του αξιωματούχου με το τηλέφωνό του ψηλά, πριν ένα μέλος της παρέας του Taylor τον απομακρύνει.

Στη συνέχεια η Αστυνομία έριξε χημικά προς την κατεύθυνσή τους, καλύπτοντας έναν άνδρα. Τελικά, η ομάδα των εξαγριωμένων οπαδών πέρασε την πόρτα, με έναν αξιωματικό να πιάνει την “ιπτάμενη” καρέκλα στον αέρα!

Σύμφωνα με το Football Italia, ο οπαδός που πέταξε την καρέκλα κρατείται από την αστυνομία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Ref Support UK για τους διαιτητές κάλεσε τις αρχές να δράσουν για να αποφευχθεί μια επανάληψη.

Στο Twitter, έγραψαν: “Αυτό είναι τόσο, τόσο ανησυχητικό να το βλέπεις και ελπίζουμε ο Anthony και η οικογένειά του να είναι καλά.

‘Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οργανώσεις όπως η @LMA_Managers και η @PFA καθώς και η @WeAreTheFSA πρέπει να βγουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές σε αυτή τη χώρα.

“Τα σχόλια των μάνατζερ και η συμπεριφορά των παικτών ενθαρρύνουν αυτό το φαινόμενο και βρίσκεται σε ανησυχητική άνοδο, όπου ένα σοβαρό περιστατικό ή μια δολοφονία είναι προ των πυλών”.

Ο Τέιλορ κατηγορήθηκε από τον Μουρίνιο ότι “φαινόταν Ισπανός” για τον αριθμό των κίτρινων καρτών που μοίρασε και ο βετεράνος προπονητής ήρθε σε οργισμένη αντιπαράθεση με τον διαιτητή μετά τον αγώνα. Ο Μουρίνιο ξεσπάθωσε στον Τέιλορ σε διάφορες γλώσσες.

‘Γαμ… ντροπή, φίλε, είναι μια γαμ… ντροπή’, μαινόταν ο Μουρίνιο, προτού μεταπηδήσει για να βρίσει τον αξιωματούχο στα ιταλικά. ‘F*** off’, συνέχισε.

Στη συνέχεια πλησίασε το μίνι λεωφορείο του διαιτητή: “Συγχαρητήρια, γαμ… ντροπή”, προτού απομακρυνθεί με γρήγορο βήμα προς το λεωφορείο της ομάδας.

Η σύγκρουση τράβηξε σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς με 25 λεπτά καθυστερήσεων να παίζονται και στα τέσσερα ημίχρονα. Κάποια στιγμή, ο μέσος της Ρόμα, Νεμάνια Μάτιτς, σταμάτησε το παιχνίδι από καθαρή εξάντληση, με αποτέλεσμα ο πάγκος της Σεβίλλης να πεταχτεί πάνω απογοητευμένος.

Αυτό αύξησε την οργή του Μουρίνιο και εντοπίστηκε να διαπληκτίζεται με μέλη της ομάδας των Ισπανών στα μετόπισθεν στην άκρη του γηπέδου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τον συγκρατήσουν.

Ο Τέιλορ παρενέβη τότε και έδειξε στον Μουρίνιο κίτρινη κάρτα.

‘Του χρόνου δεν θα παίξουμε στο Champions League και αυτό είναι καλό γιατί δεν είμαστε φτιαγμένοι γι’ αυτό’, δήλωσε ο Μουρίνιο.

‘Και ας ελπίσουμε ότι ο Τέιλορ, θα διευθύνει παιχνίδια μόνο στο Champions League και θα κάνει εκεί το ίδιο bull**** που έκανε απόψε, και όχι στο Europa League’.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ