28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τον Ιούνιο ’23 θα πραγματοποιηθεί το 79ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”

Το διάστημα από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί, στο Greenvill της Νότιας Καρολίνας, το 79ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, οι εργασίες του 78ου συνεδρίου των ομογενών είχαν φιλοξενηθεί στο Καρπενήσι, για δεύτερη φορά στην ιστορία της Ένωσης.

Στις 23 Οκτωβρίου 1944 μερικοί Ευρυτάνες στην Αμερική, με μεγάλη αγάπη και πατριωτισμό, συναντήθηκαν στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και αποφάσισαν να ιδρύσουν την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Αρχικός σκοπός της Ένωσης ήταν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την κατεστραμμένη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γενέτειρά τους, Ευρυτανία. Με την πάροδο όμως του χρόνου, η αποστολή της Ένωσης διευρύνθηκε και περιέλαβε την εκπλήρωση πολύ υψηλών φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών στόχων καθώς και τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και ελληνοχριστιανικής κληρονομιάς μεταξύ των απανταχού μελών της και ιδιαίτερα των νέων της.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εργασιών του 78ου συνεδρίου των ομογενών, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ