19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τουρκία: Ανέλαβε καθήκοντα ο Χακάν Φιντάν – Δεσμεύτηκε να συνεχίσει το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας

Συνεχίζονται σήμερα (05.06.2023) οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στην νέα τουρκική κυβέρνηση. Μεταξύ των 7 νέων υπουργών και ο Χακάν Φιντάν πρώην επί κεφαλής της ΜΙΤ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Φιντάν δεσμεύτηκε να συνεχίσει το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας που βασίζεται στην ανεξαρτησία του κράτους από όλες τις σφαίρες επιρροής και την κυριαρχία του θέληση του έθνους. Και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την «ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία». 

Ο Φιντάν δήλωσε ότι η ανάληψη αυτού του καθήκοντος από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερα σημαντική για αυτόν, προσθέτοντας ότι η φιλία του με τον Τσαβούσογλου χρονολογείται από τα μεταπτυχιακά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο. 

Σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα ο διορισμός του Ιμπραχίμ Καλίν ως επί κεφαλής της ΜΙΤ και θα παραλάβει από τον Χακάν Φιντάν ο οποίος ήδη ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών.  

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τους νέους Υπουργούς την Τρίτη 6 Ιουνίου (αύριο). Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα οικονομίας και αντιτρομοκρατίας, θα συζητηθεί ο νέος οδικός χάρτης της νέας κυβέρνησης.

Επιπλέον, εργασιακά, σεισμοί, συντάξεις για τις νοικοκυρές, το αφορολόγητο τηλέφωνο για νέους και τα άτοκα δάνεια γάμου, που ανακοινώθηκαν ως προεκλογικές υποσχέσεις. 

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ