28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τουρκία: Οι μαρτυρίες – σοκ μετά από το τρομακτικό τροχαίο ― Νεκροί διασώστες, πυροσβέστες και δημοσιογράφοι (video)

Απίστευτο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 22, σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο στην Τουρκία.

Διερχόμενο λεωφορείο προσέκρουσε μετωπικά με ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα αυτοκίνητο με δημοσιογράφους. Όλοι βρίσκονταν στο σημείο επειδή πριν λίγη ώρα είχε σημειωθεί τροχαίο.

«Μεταφέραμε τους τραυματίες στο ασθενοφόρο. Εκείνη τη στιγμή κοίταξα πίσω μου και είδα ένα λεωφορείο να έρχεται προς το μέρος μας, εκτός ελέγχου. Ντεραπάρισε και άρχισε να έρχεται κατά πάνω μας. Φώναξα σε όλους να φύγουν μακριά. Δεν θυμάμαι πολλά μετά από αυτό» λέει διασώστης τραυματίας.

«Την ώρα που η πυροσβεστική, οι διασώστες και άλλοι συνάδελφοί τους βοηθούσαν σε ένα ατύχημα, ένα λεωφορείο ανετράπη 200 μέτρα πίσω. Γλίστρισε μέχρι εδώ και έπεσε πάνω στους διασώστες και τους τραυματίες» ανέφερε ο νομάρχης του Γκαζιαντέπ, Νταβούτ Γκουλ.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχαν λάδια στο δρόμο από το προηγούμενο ατύχημα. Τα τρία οχήματα –το ασθενοφόρο, το πυροσβεστικό και το βαν εξωτερικών μεταδόσεων- είχαν σταθμεύσει στο πλάι του δρόμου, όταν το λεωφορείο έπεσε πάνω τους.

«Το θέμα θα διερευνηθεί με κάθε τρόπο, θα ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία και τα αίτια θα διευκρινιστούν. Δυστυχώς αυτοί που έχασαν τη ζωή τους δεν θα γυρίζουν πίσω» ανάφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης μέσω Twitter εκφράζουν τη λύπη τους για το συμβάν που έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία.

Τα ατυχήματα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στη χώρα. Μόνο το 2021 στο δρόμο έχασαν τη ζωή τους 5.362 άνθρωποι.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ