19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τουρνουά… ποδοτένις, για πρώτη φορά, στο Καρπενήσι. Σε εξέλιξη η υποβολή συμμετοχών

Στο Πάρκο Αποδήμων θα φιλοξενηθεί, στις αρχές Αυγούστου, το 1ο τουρνουά foot Tennis (Ποδοτένις) «Μάρκος Μπότσαρης», με τήρηση όσων προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο

Η διοργάνωση του 1ου τουρνουά Foot Tennis (ποδοτένις) με τίτλο «Μάρκος Μπότσαρης», ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών. Θα διεξαχθεί στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, στο Καρπενήσι, από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου. Διοργανωτής σύλλογος είναι η ΑΕΚ Ευρυτάνων Αγίων, ενώ η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον ΟΠΑΣΤΕ – Π.Ε. Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Μπορεί ως όρος, το ποδοτένις να είναι στους περισσότερους άγνωστος, ωστόσο παρόμοια τουρνουά είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, μετά την πρώτη διοργάνωση της Βέροιας το 2016 ακολούθησε σωρεία εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις όπως τη Νάουσα, το Άργος, το Ναύπλιο, την Καστοριά, το Βραχάτι Κορινθίας και την Καβάλα. Παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο από δύο ομάδες των δύο παικτών (ένα άτομο αλλαγή), με τη χρήση διαχωριστικού φιλέ μεταξύ των δύο τερέν και με την προϋπόθεση η μπάλα να μη χτυπήσει στο έδαφος πάνω από μία φορά.

Στο αγωνιστικό επίπεδο θα λάβουν μέρος αθλητές-αθλήτριες άνω των 14 ετών, ενώ  προβλέπεται ξεχωριστή διοργάνωση για μικρότερες ηλικίες. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19/7 και θα διαρκέσουν έως τις 3 Αυγούστου, με τηλέφωνο ή SMS στον υπεύθυνο διοργάνωσης, Δημήτρη Κολλημένο (6981759544) ή στo mail [email protected] ή κατόπιν επικοινωνίας με τον ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή με μήνυμα τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΓΓΑ που ισχύει για τη συγκεκριμένη περίοδο και λόγω της φύσης του αθλήματος (χαμηλής επικινδυνότητας), προβλέπεται η διενέργεια self test των αθλητών από την προηγούμενη ημέρα των αγώνων και η προσκόμιση του αποδεικτικού διενέργειας στους διοργανωτές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ