24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Τούρκος» ο Ερντογάν με το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Μητσοτάκη! Πότε πάει ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός

«Τούρκος» ο Ερντογάν με το τηλεφώνημα Μπάιντεν - Μητσοτάκη! Πότε πάει ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός

Θετικά ήταν τα μηνύματα από την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θέλει στρατηγικό ρόλο για την Ελλάδα στη Μεσόγειο ενώ κατά τη συνομιλία των δυο ανδρών επιβεβαιώθηκαν τα σημεία επαφές και συμφωνήθηκε η κοινή πορεία Ελλάδας και ΗΠΑ σε μια σειρά θεμάτων. Μάλιστα ειδικό βάρος έχει δοθεί στη Σούδα η οποία εξελίσσεται στην καλύτερη αμερικανική βάση στο εξωτερικό.

Click4more: Τζο Μπάιντεν και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Τα «ηχηρά» μηνύματα της επαφής τους

Μάλιστα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι.  Από την άλλη πλευρά η Τουρκία «βράζει» με το τηλεφώνημα Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη περιμένει στο …ακουστικό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μην έχει ακόμη επικοινωνήσει μαζί του, αναβάλλοντας συνέχεια αυτό το τηλεφώνημα.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας το τηλεφώνημα αυτό να γίνει ταυτόχρονα με την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό.

Click4more: Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Το τηλεφώνημα σε Ερντογάν αργεί και θα αργήσει και άλλο όπως δείχνουν τα πράγματα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ο Τζο Μπάιντεν, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, θα είναι σαν να προδίδει τα εκατομμύρια των γυναικών που επηρεάζονται από την αποχώρηση της Τουρκίας από τη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, να προδίδει αυτούς μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Και με τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο Ταγίπ Ερντογάν τον τελευταίο καιρό απομακρύνει όλο και περισσότερο τις δυο πλευρές.

To άρθρο «Τούρκος» ο Ερντογάν με το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Μητσοτάκη! Πότε πάει ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ