27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρήθηκε και φέτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής πραγματοποιείται το έθιμο με το καθιερωμένο ψήσιμο κρεάτων. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της ήθη και έθιμα για την ημέρα αυτή.

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί πια θεσμό για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου. Τηρώντας και φέτος στο σχολείο μας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, μικροί και μεγάλοι τσίκνισαν και γιόρτασαν την έναρξη της φετινής Αποκριάς με αρκετό κέφι, πλούσια εδέσματα και πολύ χορό και τραγούδι.

Ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, πρόσφερε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες σουβλάκια και αφού έφεραν όλα τα απαραίτητα, μαζί με το μεράκι και τη διάθεση από τους εξαιρετικούς ψήστες του σχολείου, απογείωσαν τη διάθεση και την όρεξη όλων.

«Με σύμμαχο τον καιρό και με αποκριάτικη διάθεση φάγαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, βάζοντας χρώμα στη μέρα μας και αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από τα παιδικά χαμόγελα. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλοι μαζί, μια παρέα! Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κακαβάς Χρήστος. Ευχαριστούμε θερμά τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τους γονείς που στήριξαν και οργάνωσαν αυτήν την υπέροχη Τσικνοπέμπτη!», αναφέρει το 1ο Δ.Σ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ