29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το αντίτιμο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Καρπενησίου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο – Οι τιμές για τα γήπεδα & το κολυμβητήριο

Το Δ.Σ. Καρπενησίου ενέκρινε ομόφωνα το αντίτιμο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για το έτος 2023.

από την έντυπη έκδοση

Το αντίτιμο που θα καταβάλλουν σύλλογοι και ομάδες που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Καρπενησίου, συζητήθηκε στο πρόσφατο (9/11) Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση λαμβάνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και το κόστος προκύπτει από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων, όπως η φύλαξη, ο καθαρισμός, τα υλικά και οι υπηρεσίες συντηρήσεις κ.ο.κ.

Ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σβερώνης εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη του Δ.Σ. την αριθμ. 422/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εισηγείται στο Δ.Σ. το αντίτιμο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για το έτος 2023 ως εξής:

Α) Για την Δημοτική Αθλητική Εγκατάσταση Κολυμβητήριο Καρπενησίου το αντίτιμο χρήσης για το έτος 2023 να καθοριστεί ως κάτωθι:

i) Μεγάλη Πισίνα: 600 ευρώ/διαδρομή ανά έτος

ii) Μικρή Πισίνα: 1000 ευρώ/χρόνο ο κάθε σύλλογος

iii) Γραφεία κολυμβητηρίου: Δωρεάν

Β) Γήπεδα Μπάσκετ (Κλειστό Γυμναστήριο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες

Γ) Γήπεδα Ποδοσφαίρου (Δημοτικό Στάδιο και Αθλητικό Κέντρο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες

Δ) Προτείνεται για τους όλους τους αθλητικούς χώρους που υπάρχουν γραφεία και κάνουν χρήση των γραφείων οι σύλλογοι και οι ομάδες, να καθοριστεί αντίτιμο χρήσης 50 ευρώ/μήνα.

Ε) Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων είναι ελεύθερη κατά τις ώρες που προορίζονται για χρήση των χώρων από το κοινό, συμπληρώνοντας αίτηση-δήλωση με τη οποία βεβαιώνουν ότι είναι υγιείς. Η εν λόγω αίτηση συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση για τις περιπτώσεις που απαιτείται. Συνεπώς προτείνεται η ελεύθερη χρήση των ΔΑΕ από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων, κατά τις ώρες που προβλέπονται στον οικείο Κανονισμό για το κοινό.

Το Δ.Σ. Καρπενησίου ενέκρινε ομόφωνα (επί 23 ψήφων) τα ανωτέρω αντίτιμα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για το έτος 2023.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ