23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το βράδυ του Σαββάτου, 11 Δεκεμβρίου, το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου

Εν μέσω κλίματος έντονης αβεβαιότητας, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα (αλλά και στην Ευρυτανία) και των σεναρίων για νέα μέτρα, κλήθηκαν να προγραμματίσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Καρπενησίου. Ήδη, η πόλη άρχισε να φοράει τα γιορτινά της, αφού ξεκίνησε η φωταγώγηση των κεντρικών οδών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων –της «Ελπίδας» και της «Αγάπης»– στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη (κεντρική πλατεία) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Θα είναι μια ανοικτή εκδήλωση, παρουσία κοινού, ωστόσο θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις κ.α. Τη βραδιά θα “ντύσει” με μελωδίες γιορτινές η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ θα διεξαχθεί και χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την ενίσχυση σχολικών τάξεων της πόλης.

Η κεντρική πλατεία θα είναι φέτος πιο φωτεινή και γιορτινή από ποτέ «σε μια προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας του κόσμου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη μετά από δύο χρόνια πανδημίας», αναφέρουν άνθρωποι που εμπλέκονται με την οργάνωση του εορταστικού προγράμματος.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί η διεξαγωγή θεατρικής παράστασης από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στις 27 Δεκεμβρίου, με τον Ευρυτάνα Νίκο Ορφανό στον ρόλο του Σκρουτζ. Μια ενδιαφέρουσα χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου για τις 19 Δεκεμβρίου (Συνεδριακό). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για τους έχοντες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το επίσημο πρόγραμμα των ΓΙΟΡΤΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021-2022 αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ