30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Το Βόλι” ταξιδεύει από το Καρπενήσι στη Λαμία, την Τρίτη 26/3 – Η μουσικοχορευτική παράσταση του Π.Σ. «Ο Μάρκος Μπότσαρης» (vid)

Την παράσταση "To Bόλι" διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου «Ο Μάρκος Μπότσαρης»

Μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση με πάνω από 150 συντελεστές θα φιλοξενηθεί, την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Την παράσταση “To Bόλι” διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου «Ο Μάρκος Μπότσαρης», από το χορευτικό τμήμα του οποίου συμμετέχουν 90 χορευτές-τριες. Το δρώμενο πλαισιώνεται από την μαθητική χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού σχολείου Λαμίας και από  το εφηβικό τμήμα του Πνευματικού κέντρου Αγ. Νεκταρίου Κρέντης. Συμμετέχει επίσης η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου «Ορειψάλτες», καθώς και η Έλενα Χρυσικού στον Θρήνο.

Βασισμένη στο βιβλίο του Μιχάλη Λεβέντη «Αναζητώντας τον Μάρκο Μπότσαρη», ξετυλίγει επί σκηνής τους βασικούς σταθμούς του πολυτάραχου και ηρωικού βίου του εμβληματικού Μπότσαρη, σε μια παράσταση που «παντρεύει» αρμονικά τη δραματοποιημένη αφήγηση, τη θεατρική ερμηνεία, τον χορό και το τραγούδι.

“Το Βόλι” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι την ίδια ημέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου (δείτε βίντεο παραπάνω), σε ένα κατάμεστο θέατρο, λαμβάνοντας εγκωμιαστικά σχόλια. Δημιουργήθηκε από την επιθυμία του φερώνυμου συλλόγου να πραγματοποιήσει ένα πνευματικό μνημόσυνο και να αποτίσει μικρό φόρο τιμής στη ζωή του τόσο μεγάλου ήρωα της Επανάστασης. Εμπνευστής της δημιουργίας αυτής είναι η χοροδιδάσκαλος Λάππα Δήμητρα με τη σημαντική εθελοντική βοήθεια, βέβαια, και συμπαράσταση πολλών συμμετεχόντων.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΟΠΑΣΤΕ και των εκδόσεων Σταμούλη, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Λαμιέων (που ευγενικά παραχωρεί το Δημοτικό Θέατρο).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ