2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου έκοψε την πίτα του για το 2024 – Παρουσία του Μητροπολίτη Γεωργίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους αιρετούς του Δήμου Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29/1, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

από την έντυπη έκδοση

Συνεδρίασε, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος.

Ο επιχώριος ποιμενάρχης ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα δημοτική αρχή και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να λαμβάνονται προς όφελος του τόπου, μέσα από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας. «Στη ζωή δεν είμαστε αυθύπαρκτοι, κανείς μας δεν ήρθε μόνος του (…) και εσείς οι εκλεγμένοι οφείλετε πολλά σε αυτούς που σας εξέλεξαν», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης, προτρέποντας τους αιρετούς να εργαστούν για το κοινό καλό και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. «Θα πρέπει να εμπνεύσετε τους πολίτες, να τους πείσετε ότι αγωνίζεστε για το δικό τους καλό και αυτό σημαίνει ότι, σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να συγκρουστείτε μαζί τους (…)», επεσήμανε ο κ.κ. Γεώργιος. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια των διχασμών. Πρέπει να παλέψουμε για το κοινό καλό», τόνισε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου και εκτίμησε πως «η Ευρυτανία δεν αντέχει πολλά ακόμη. Πληθυσμιακά, βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο φθίνουμε, μένουμε λιγότεροι, η κάθε χρονιά ίσως είναι λίγο χειρότερη από την προηγούμενη -και όχι καλύτερη. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις (…)».

Με τη σειρά τους, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Χρήστος Κακαβάς,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Αρμάγος, και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Σουλιώτης, ευχήθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και σε όλους τους δημότες, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, μαζί με μια δημιουργική και εποικοδομητική θητεία για την πρόοδο του τόπου.

Η 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου περιλάμβανε 25 θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων, όπως εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.), συγκρότηση επιτροπών και ορισμό εκπροσώπων σε όργανα που μετέχει ο δήμος κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ