20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το διήμερο 4-5 Αυγούστου τα φετινά Μποτσάρεια – “Ετος Μάρκου Μπότσαρη” το 2023, κάλεσμα για συμμετοχή από τον δήμο

Το διήμερο 4-5/8 θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εορτασμοί προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη. Επίκεντρο όπως κάθε φορά θα είναι το Καρπενήσι και το Κεφαλόβρυσο

Μεγάλη σημασία προσδίδει ο Δήμος Καρπενησίου στους φετινούς εορτασμούς προς τιμή του Μάρκου Μπότσαρη, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού Σουλιώτη ήρωα.

Εξάλλου, όπως έχουν γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, το 2023 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Μάρκου Μπότσαρη», με μια σειρά από εκδηλώσεις και εορτασμούς να προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Κορωνίδα των φετινών γιορτών θα αποτελέσουν φυσικά τα Μποτσάρεια, εκδηλώσεις – θεσμός στις αρχές κάθε Αυγούστου, σε Καρπενήσι και Κεφαλόβρυσο.

Οι συνδιοργανωτές, Δήμος Καρπενησίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης» έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία, ώστε να παρουσιάσουν εκδηλώσεις αντάξιες της επετείου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Καρπενησίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμή του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη θυσία του ήρωα και τη μάχη του Κεφαλοβρύσου, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η ενεργή συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας».

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στο τηλέφωνο 6974466864

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ