28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το “Δρολάπι” στο Καρπενήσι… Παρουσίαση βιβλίου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου – Το πρόγραμμα, οι ομιλητές

Στη Βιβλιοθήκη Καρπενησίου θα φιλοξενηθεί η παρουσίαση του καινούργιου μυθιστορήματος του Ευαγγέλου Αυδίκου, συγγραφέα και ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου

από την έντυπη έκδοση

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Δρολάπι», του Ευαγγέλου Αυδίκου. Στη συνδιοργάνωση είναι οι Εκδόσεις της Εστίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ ν. Ευρυτανίας και η Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

«Εδώ στα ψηλά ξέρουμε από δρολάπια, τα κυριολεκτικά και τα μεταφορικά. Όταν ξεσπούν, και τα δύο, αναταράζουν τις ζωές των ανθρώπων και τους υποχρεώνουν να χαράξουν καινούρια μονοπάτια με οδηγό την ελπίδα. Μια τέτοια ελπίδα λαμπερή φωτίζει τα μέσα μας μετά την ανάγνωση του τελευταίου μυθιστορήματος του Ευάγγελου Αυδίκου “Δρολάπι”, με τις ιστορίες ανθρώπων που αναζητούν την αυτογνωσία χωρίς τη σκόνη της συμβατικότητας, δίχως ψευδαισθήσεις. Γύρω τους ένας κόσμος καταρρέει. Οι γέφυρες, έργα των ανθρώπων, παρασύρονται από το μανιασμένο δρολάπι της φύσης. Ταυτόχρονα η ζωή τους απορρυθμίζεται από το άλλο δρολάπι, τις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που εξελίσσονται ραγδαία και ερήμην αυτών», γράφει για το βιβλίο η Μαρία Παναγιωτοπούλου, Προϊσταμένη ΓΑΚ ν. Ευρυτανίας, που μαζί με τον Ιωάννη Δημητρίου, Αντιπρόεδρο ΔΣ Φίλων ΓΑΚ ν. Ευρυτανίας, θα είναι στον συντονισμό της εκδήλωσης.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κων/νος Καραγιαννόπουλος, η Ροδοθέα Καρφή, Φιλόλογος, Δ/ντρια ΕΠΑΛ Καρπενησίου, η Γιούλη Μάλαινου, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, και ο Ευάγγελος Αυδίκος, συγγραφέας του βιβλίου.

«Ο καταξιωμένος συγγραφέας κ. Ευάγγελος Αυδίκος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει τόσα να μας πει συνδυάζοντας τη λογοτεχνική δεινότητα με την επιστημονική ματιά του Κοινωνικού Ανθρωπολόγου. Και επειδή είναι παλαιόθεν φίλος και συνεργάτης (όπως στο συνέδριο για το δημοτικό τραγούδι το 2018 με τα ΓΑΚ Καρδίτσας και στην επιμέλεια έκδοσης των πρακτικών του συνεδρίου), αναλάβαμε με χαρά την τιμή να διοργανώσουμε την παρουσίαση του βιβλίου του εδώ στο Καρπενήσι», καταλήγει η Μαρία Παναγιωτοπούλου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ