8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Καρπενήσι γιορτάζει την εθνική επέτειο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, τι ώρα αρχίζει η παρέλαση

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώνονται οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου '21

Την έναρξη της ελληνικής επανάστασης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821 ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ευρυτανία, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται ανήμερα της εθνικής επετείου, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, με τη διεξαγωγή των καθιερωμένων μαθητικών παρελάσεων.

«Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και με τη μνήμη στραμμένη στο ιστορικό παρελθόν του Έθνους, ο Ελληνισμός γιορτάζει και φέτος την 25η Μαρτίου του 1821, τη μέρα που στάθηκε προάγγελος νέας περιόδου της εθνικής μας ζωής και της εθνικής μας ελευθερίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός. «Η ελευθερία», συνεχίζει, «είναι αναμφισβήτητο και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι χρέος κάθε ανθρώπου να τη σέβεται και να την υπερασπίζεται. Διότι μόνο μέσα από ελεύθερους λαούς προάγεται η δημοκρατία και μόνο μέσα από στη δημοκρατία γεννιούνται ελεύθεροι άνθρωποι. Άνθρωποι που γνωρίζουν και προασπίζονται το δικαίωμα όλων στην ισότητα, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη. Διότι “οποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”, όπως αναφέρει ο Ρήγας Φεραίος», καταλήγει ο κ. Τασιός.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 23 Μαρτίου με τον γενικό σημαιοστολισμό, ενώ ακολούθησε η φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή (24/3) θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί στα σχολεία Δημοτικής, Μέσης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, με ομιλίες και εορταστικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα θα γίνει απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στα μνημεία των Ηρώων.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ο εορτασμός περιλαμβάνει: στις 7.30 το πρωί χαιρετισμό της ημέρας με κωδωνοκρουσίες, στις 8.00 έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από την υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου, ενώ στις 10.00 π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στις 10.30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης και στις 10.40 π.μ. η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Γεωργία Παρμάκη, Εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

Στις 11.00 θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11.15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων του νομού, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στον προαύλιο χώρο του κεντρικού καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ