28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Καρπενήσι δεν ξεχνά τα Τέμπη… Με δάκρυα στα μάτια μικροί και μεγάλοι, ανήμερα της θλιβερής επετείου [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα στο Καρπενήσι, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την 28η Φεβρουαρίου 2023

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη “μαύρη” ημέρα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, την ημέρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη στοιχίζει τη ζωή σε 57 ανθρώπους και βυθίζει στη θλίψη, στο πένθος αλλά και στην οργή, ολόκληρη την Ελλάδα.

Σήμερα, Τετάρτη 28/2/24, στις 10:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, πολίτες όλων των ηλικιών (μα, κυρίως, παιδιά), με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, ζήτησαν «το έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί» και φώναξαν πως «δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία».

Μέσα σε ένα βουβό και γεμάτο πόνο κλίμα, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Καρπενησίου, σχημάτισαν το νούμερο «57» με αναμμένα κεράκια, ένα για κάθε θύμα της τραγωδίας των Τεμπών, αφήνοντας και λίγα λουλούδια. Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων από τον π. Κωνσταντίνο Λιάπη και έγινε προσκλητήριο νεκρών, ενώ τηρήθηκε και 1’ σιγής.

Λίγη ώρα αργότερα, ξανά στην κεντρική πλατεία, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που είχε μεγάλη συμμετοχή και αιτήματα για απόδοση Δικαιοσύνης με φόντο την τραγωδία των Τεμπών.

«Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς, για να συμπαρασταθούμε στις οικογένειές τους, για να διαδηλώσουμε την απαίτησή μας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να τιμωρηθούν και οι υπεύθυνοι του θλιβερού γεγονότος αλλά και υπεύθυνοι της προσπάθειας για συγκάλυψη», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Ροδοθέα Καρφή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ