28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Καρπενήσι “διψά” για καλό σινεμά. Πόσα εισιτήρια έκοψε η “Φόνισσα”, το πρόγραμμα προβολών του Φεβρουαρίου (από την έντυπη)

Με ανανεωμένο πρόγραμμα προβολών και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας συνεχίζει τη λειτουργία του ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου

από την έντυπη έκδοση

Ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής έχει μπει η καλή λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, ενός επιτυχημένου εδώ και χρόνια θεσμού που προάγει τον πολιτισμό και προσφέρει επιλογές ψυχαγωγίας στους δημότες του Καρπενησίου.

Μετά την παύση του προγράμματος προβολών λόγω των εκλογών, το τοπικό σινεμά ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του το περασμένο Σαββατοκύριακο (3-4 Φεβρουαρίου), με την ταινία «Φόνισσα», μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές παραγωγές των τελευταίων δεκαετιών. Το σινεφίλ κοινό της πόλης έδειξε έμπρακτα πως «διψά» για κινηματογράφο, σχεδόν γεμίζοντας το αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου και τα δύο βράδια προβολών. Η «Φόνισσα», η εμβληματική ιστορία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έκοψε περί τα 500 εισιτήρια.

Η δημοτική αρχή επενδύει στον Δημοτικό Κινηματογράφο και προτίθεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών όλων των ηλικιών, λέει στην εφημερίδα ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Γιάννης Σκαρπής, διερμηνεύοντας και τις προθέσεις του νέου Δημάρχου Καρπενησίου, Χρήστου Κακαβά. Θα δοθεί έμφαση στην προβολή ταινιών, ελληνικών και ξένων παραγωγών, που απασχόλησαν το ελληνικό box office, ενώ σταθερή θα διατηρηθεί η τιμή του εισιτηρίου (6 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, δωρεάν για μέλη συλλόγου ΑμεΑ).

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 8 το βράδυ, προβάλλεται η ταινία «Μια Ζωή» (Οne Life) με τον Άντονι Χόπκινς (2023, διάρκεια 110’). Στην υπόθεση διαβάζουμε: «Η αληθινή ιστορία του Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί. Ο Νίκι επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;».

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι φίλοι του καλού κινηματογράφου το Σαββατοκύριακο 17-18/2 (8μμ), καθώς είναι προγραμματισμένη στο Καρπενήσι η προβολή της ταινίας «Poor Things», του Γιώργου Λάνθιμου, υποψήφιας για 11 Όσκαρ, μεταξύ αυτών της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ο Φεβρουάριος θα κλείσει με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Τρεις Κλέφτες Και Ένα Λιοντάρι» (μεταγλωττισμένη), το διήμερο 24-25/2 (6μμ.), ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα προβολών του Μαρτίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ