27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Καρπενήσι συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

"...ενώνουμε  τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική του 'Πάμε κι όπου βγει', την πολιτική που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στο όνομα του κέρδους, την πολιτική συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων του εγκλήματος των Τεμπών"

Με το σύνθημα «Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, απεργούμε και διαδηλώνουμε», το Νομαρχιακό Τμήμα Ευρυτανίας της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το πρωί, στις 11.00, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

«Εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, νεολαία, ενώνουμε  τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική του “Πάμε κι όπου βγει”, την πολιτική που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στο όνομα του κέρδους, την πολιτική συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων του εγκλήματος των Τεμπών, την ίδια πολιτική που  πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες μας, να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την συνέχιση των περικοπών στους μισθούς μας και την ακρίβεια.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας συνεχώς οξύνεται, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι ελάχιστες. Η οικονομική δε κατάσταση των υπαλλήλων και η αντιμετώπισή τους ως β’ κατηγορίας, σε συνδυασμό με την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα οδηγεί σε άρνηση μεγάλου ποσοστού διοριστέων αποδοχής της θέσης τους. Η εντατικοποίηση οξύνεται και τα λεγόμενα «παράλληλα καθήκοντα» πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα αυτή η τραγική υποστελέχωση αξιοποιείται για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν βασικές λειτουργίες».

Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Στο ελαιόλαδο η τιμή εκτοξεύτηκε κατά 58,5% ενώ σε διψήφια επίπεδα κινούνται οι αυξήσεις στα φρούτα (15%) και στα λαχανικά (14%), στα τρόφιμα, στο νερό, τα αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων. Αντίστοιχα χωρίς σταματημό κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης (13,7%) ενώ σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στα φαρμακευτικά προϊόντα (11,8%), στα αεροπορικά εισιτήρια (10,2%) και συνολικά στις μεταφορές. Η τιμή της κιλοβατώρας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2020, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων τα τελευταία δυο χρόνια μειώθηκε κατά 15%.

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό μας αγώνα, όλοι μαζί ανεξάρτητα από σχέση εργασίας για:

-Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

-Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπαλλήλων.

-Υλοποίηση της ρύθμισης παροχής χρηματικού επιδόματος προς κάλυψη σίτισης και στέγασης υπαλλήλων παραμεθόριων, ορεινών και νησιωτικών περιοχών, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση με το άρθρο 34 του ν.5056/2023.

-Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. -Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.

-Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία. Χορήγηση πάγιων οδοιπορικών για τις εντός έδρας κινήσεις.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

-Εφαρμογή της νομικής κάλυψης σε όλους τους υπαλλήλους, που διώκονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, με προπληρωμή δικηγόρου επιλογής τους.

-Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης – προϊσταμένων Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων με αντικειμενικά κριτήρια. Συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.

-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΤΆΞΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 το ΠΡΩΙ

ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ