16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Καρπενήσι τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την περασμένη Κυριακή (18/9) πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, υπενθυμίζοντας τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικράς Ασίας μετά από μια μακραίωνη παρουσία.

Έτσι και στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, σημαιοστολισμό, φωταγώγηση δημόσιων κτηρίων, τέλεση δοξολογιών – προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου – και κατάθεση στεφάνων.

«Η ημέρα αυτή αποτελεί μία από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορική και συλλογική μας μνήμη. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης των δεινών που βίωσε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός και συγχρόνως ημέρα απόδοσης τιμής στους Έλληνες, οι οποίοι παρά τα όσα βίωσαν, επέδειξαν περίσσια ψυχική δύναμη και αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας που δεν παραγράφεται και δεν ξεχνιέται», αναφέρει σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Οικονομίδης κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ