28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου (18-19/9)

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Καρπενησίου επρόκειτο να μεταβεί στο Στένωμα Ευρυτανίας, για να χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, να λειτουργήσει και να τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού πρεσβυτέρου π. Χρυσοστόμου Καλύβα, ο οποίος διακόνησε για πολλά χρόνια στην επαρχία μας, ευχόμενος τα δέοντα για την ανάπαυση της ψυχής του.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα λειτουργήσει και θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου, μιας και η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα πυρπόλησης και καταστροφής της Σμύρνης, καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ομόφωνα ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό, να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε λαό προσφύγων και διασποράς. Χρέος όλων μας είναι, να μην παραδώσουμε στη λήθη του χρόνου τον αφανισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, να μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας τέτοια σημαντικά ιστορικά γεγονότα και να μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (19/9), παραμονή της εορτής του Αγίου Ευσταθίου και της οικογενείας του, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της πόλεως μας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ