19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το μέλι της Ευρυτανίας, σε νέα εποχή. Σήμερα (6/3) το απόγευμα η εκδήλωση στο Καρπενήσι από την ΠΕ Ευρυτανίας – Και online μέσω ZOOM

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 παρουσιάζεται το έργο: «Δράσεις ανάπτυξης της Μελισσοκομίας του Νομού Ευρυτανίας και ταυτοποίησης του παραγόμενου μελιού»

Η μελισσοκομία μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, παρέχοντας μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος και πόρων στην τοπική οικονομία. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας διέθεσε πάνω από 65.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια και συνεργάστηκε με σημαντικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Το έργο “Δράσεις ανάπτυξης της Μελισσοκομίας του Νομού Ευρυτανίας και ταυτοποίησης του παραγόμενου μελιού”, ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται στο Καρπενήσι.

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας η επένδυση στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας (…). Στοχεύουμε στην αύξηση της παραγωγής μελιού του νομού Ευρυτανίας», δηλώνει στην εφημερίδα ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Τα αποτελέσματα του έργου, μετά από τρία χρόνια παρατηρήσεων και ερευνών, τόσο στο πεδίο με τη συνεργασία μελισσοκομιών αναφοράς, όσο και με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων και εργαστηριακών αναλύσεων και ερευνών, παρουσιάζει η ΠΕ Ευρυτανίας, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στις 5.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, σε μία ανοικτή εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει μέριμνα και για διαδικτυακή απομακρυσμένη παρακολούθηση και συμμετοχή, όπως βλέπετε παρακάτω:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ