20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το μήνυμα της FIFPro για τους δύο Ουκρανούς ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν στη μάχη με τους Ρώσους

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα της ρωσικής αιματηρής εισβολής στην Ουκρανία, θρηνεί απώλειες κι ο αθλητισμός καθώς τα τελευταία 24ωρα σκοτώθηκαν δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές, ο 22χρονος Βιτάλι Σάπιλο και ο 25χρονος Ντμίτρο Μαρτινένκο, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτηση που έκανε η FIFPro την Τρίτη (01/03) στα social media.

Ο τερματοφύλακας, Βιτάλι Σαπίλο, παίκτης που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Καρπάτι Λβιβ, έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά σε σύρραξη κοντά στο Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής (25/02), όντας αρχηγός πληρώματος σε ουκρανικό άρμα μάχης.

Ο Ντμίτρο Μαρτινένκο ήταν πρώτος σκόρερ και MVP της δεύτερης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος του Κιέβου και σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του, στην οικεία τους μετά από έκρηξη από ρουκέτα των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους φίλους και τους συμπαίκτες των νεαρών Ουκρανών ποδοσφαιριστών Bιτάλι Σαπίλι (21) και Ντμίτρο Μαρτινένκο (25), οι πρώτες αναφερόμενες απώλειες του ποδοσφαίρου σε αυτόν τον πόλεμο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη και οι δύο», ανέφερε στο μήνυμά της η FIFPro.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ