29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το μαγικό μονοπάτι της ενσυνείδησης. Βιωματικό σεμινάριο πραγματοποίησε το ΚΠΕ Καρπενησίου

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Το μαγικό μονοπάτι της Ενσυνείδησης”, που οργανώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Το πρόγραμμα στόχευε στη γνωριμία και την εξάσκηση του συνδυασμού της βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο φυσικό περιβάλλον με την εξάσκηση της ενσυνείδησης σε αυτό, δηλαδή της επαφής με τη συνείδηση, άμεσα κάνοντας σχετικές δραστηριότητες-παιχνίδια ενεργοποίησης της προσοχής, των αισθήσεων και του ελέγχου-χαλάρωσης του νου, και έμμεσα δίνοντας χρόνο και χώρο στους συμμετέχοντες να ηρεμήσουν και να είναι συνειδητοί μέσα σε μία φυσική διαδρομή.

Η πρώτη ημέρα είχε ως τόπο αναφοράς τον Τόρνο Ευρυτανίας και συνδυάστηκε με τη διάσχιση του νέου μονοπατιού των Πέτρινων Αλωνιών, που δημιούργησαν οι Παναγιώτης Παλαιός, Κλέων Ρίζος και άλλοι εθελοντές· οι συμμετέχοντες έφθασαν στη Μεγάλη Βρύση (τοποθεσία στο δάσος) και κατέβηκαν από το μονοπάτι Β, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή περίπου 6 χλμ. Την δεύτερη μέρα οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το πλατανόδασος των Γοριανάδων, ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ