29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Το μαγικό μονοπάτι της ενσυνείδησης”. Με τη συμμετοχή 100 εκπαιδευτικών το βιωματικό σεμινάριο του ΚΠΕ Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Στον Τόρνο Ευρυτανίας και το Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου φιλοξενήθηκαν δράσεις του τοπικού Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (τ. ΚΠΕ).

Το πρόγραμμα με τίτλο «Το μαγικό μονοπάτι της ενσυνείδησης», που υλοποιεί το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, στοχεύει στην γνωριμία και την εξάσκηση του συνδυασμού της βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο φυσικό περιβάλλον με την εξάσκηση της ενσυνείδησης σε αυτό, δηλαδή της επαφής με τη συνείδηση, άμεσα κάνοντας σχετικές δραστηριότητες/παιχνίδια ενεργοποίησης της προσοχής, των αισθήσεων και του ελέγχου-χαλάρωσης του νου, και έμμεσα δίνοντας χρόνο και χώρο στους συμμετέχοντες να ηρεμήσουν και να είναι συνειδητοί μέσα σε μία φυσική διαδρομή.

Στις 14-16 και στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο, που αφορούσε περίπου 100 εκπαιδευτικούς. Το κύριο πεδίο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Τόρνος Ευρυτανίας: Το μονοπάτι των Πέτρινων Αλωνιών και των Υπεραιωνόβιων δέντρων (Μαντουλάκες) -και οι δύο διαδρομές κυκλικές περ. 6 χλμ. Την Κυριακή οι συμμετέχοντες περπάτησαν το μονοπάτι από το γεφυράκι του Κλαυσίου μέχρι το Κεφαλόβρυσο (περ. 3 χλμ).

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και για τις όμορφες φωτογραφίες που μοιράστηκαν και για άλλη μία φορά τους εθελοντές κατοίκους που δημιούργησαν αυτά τα μονοπάτια στον Τόρνο, ώστε να μπορεί ο καθένας να χαίρεται την Φύση της Ευρυτανίας», σημειώνει ο Μανώλης Κοπανάκης, υπεύθυνος του ΚΠΕ Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ