27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου & Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου & Ευρυτανίας «Οι Σταυραετοί των Αγράφων», πραγματοποίησε, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του και των εκπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).

Συνολικά ψήφισαν 112 μέλη του Συλλόγου.

Στο νέο Δ.Σ. Πρόεδρος είναι ο Γαλαζούλας Σωτήριος, με Αντιπρόεδρο την Πασχέντη-Αλεξάκη Βασιλική και Γραμματέα τη Φουρλάνη Αικατερίνη. Ταμίας ορίστηκε ο Πατούλας Λάζαρος και Ειδικός Γραμματέας ο Τσουμάνης Νικόλαος, με Μέλη τον Καραγιώργο Βασίλειο και την Παπαθανάση Μαρία. Εκπρόσωποι στην Π.Ο.Σ.Σ. τοποθετήθηκαν οι Αλεξάκης Κωνσταντίνος και Καραγκούνης Απόστολος.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου & Ευρυτανίας ιδρύθηκε το 2001 και έχει έδρα το Αγρίνιο. Σκοπός του είναι η γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου και εν γένει όλων των Σαρακατσαναίων της περιοχής. Κάθε χρόνο γίνεται η διοργάνωση παραστάσεων, συνεστιάσεων, εκδηλώσεων χορών, διαλέξεων, εκδρομών κ.λ.π. Κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου είναι η διοργάνωση του ετήσιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ