29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Το να είσαι γονιός παιδιού με αναπηρία, αλλάζει την καρδιά και το μυαλό” – Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Τα τελευταία χρόνια, στην Ευρυτανία έχουν γίνει σημαντικά βήματα ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά ισότιμης μεταχείρισης στην καθημερινή τους ζωή, να γίνουν πλήρως αποδεκτά και κομμάτι του κοινωνικού γίγνεσθαι. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου (από το 1992), δημοσιεύουμε την ανάρτηση της κας Αναστασίας Κριπάση – Μπάρκα, προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ.

Η ίδια γράφει:

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται την 3η Δεκέμβρη, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία.

Το να είσαι γονιός παιδιού με αναπηρία αλλάζει την καρδιά και το μυαλό.

Σε μας κτύπησε την πόρτα…

Της ανοίξαμε, την καλοδεχτήκαμε, μάθαμε να ζούμε μαζί της, συμφιλιωθήκαμε με την ιδέα ότι θα κάνουμε παρέα μια ολόκληρη ζωή. Δίνουμε καθημερινά αγώνα κάνοντας μικρά-μικρά βήματα, κατακτώντας πράγματα που για τους υγιείς είναι αυτονόητα όπως το να τρώει μόνος του, να πηγαίνει στο μπάνιο, να παρακολουθεί ήσυχα μια εκδήλωση.

Τα παιδιά με αναπηρία είναι παιδιά. Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι άνθρωποι. Είναι σαν και σένα και σαν εμένα. Μπορούν να πετύχουν πράγματα στη ζωή τους όπως όλοι αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία. Η αναπηρία είναι αρρώστια της κοινωνίας.

ΓΙΝΕΤΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!

Ελάτε να ζήσουμε μαζί στις ίδιες πόλεις, να κουβεντιάσουμε στα ίδια καφέ, να κολυμπήσουμε στις ίδιες θάλασσες… και κάπως έτσι να συνειδητοποιήσουμε ότι η αναπηρία με διαφορετικούς τρόπους μας εμπεριέχει όλους και όλες”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ