27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το παιδικό θέατρο στέλνει μήνυμα κατά του bullying – Η παράσταση που οργάνωσε το Κέντρο “Αλκυόνη” στο Καρπενήσι

Σχεδόν σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα απασχολούν περιστατικά bullying, όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές/τριες, εντός και εκτός σχολείου.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), σε τοπικό επίπεδο έγιναν δράσεις με στόχο την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη», στο πλαίσιο των δράσεων του και με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, οργάνωσε την παρουσίαση της εκπαιδευτικής θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μπες στα παπούτσια μου», από τη θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα». Την παράσταση παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και Ειδικού Σχολείου Καρπενησίου καθώς και οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Κρέντης, Δαφνούλας, Πλατάνου, Βαλαώρας, Αγράφων, Δυτικής Φραγκίστας, Δάφνης, Παλαιοκατούνας και Στενώματος.

Τα παιδιά υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Καλαντζή Αικατερίνη, με τους μικρούς θεατές, αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την θεατρική παράσταση, να συμμετέχουν ενεργά στο βιωματικό εργαστήρι που ακολούθησε. Αυτοσχεδιάζοντας με τους ηθοποιούς, μπήκαν στη θέση του άλλου και κατανόησαν με βιωματικό τρόπο τη σημασία της ενσυναίσθησης και της διαφορετικότητας, προτείνοντας και τους δικούς τους τρόπους για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού. «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας για την άψογη συνεργασία. Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Καρπενησίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου καθώς και τους συνεργάτες του Δήμου Καρπενησίου για την βοήθειά τους», αναφέρει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Αλκυόνη».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ