23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το πιο θερμό χειροκρότημα για τα παιδιά. Ο Πολιτιστικός ανέβασε τους “Ορνιθες” του Αριστοφάνη σε διασκευή / από την έντυπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σαββατοκύριακο δράσεων παρουσίασε ο Πολιτιστικός, που ανέβασε τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά και μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα

από την έντυπη έκδοση

Κατάμεστο για δύο συνεχή βράδια (27-28/5) ήταν το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, που φιλοξένησε παιδικές παραστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, με τους πρωταγωνιστές -αγόρια και κορίτσια από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο- να κερδίζουν επάξια το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα Ευρυτανικά Νέα και το www.evrytanika.gr.

Δείτε 5λεπτο βίντεο από την παράσταση

Η αρχή έγινε το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 7μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με το παιδικό θεατρικό εργαστήρι να παρουσιάζει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά, του Δημήτρη Αδάμη και σκηνοθεσία της θεατρολόγου Γεωργίας Φουντουλάκη. Ο Δ. Αδάμης επισκέφθηκε το Καρπενήσι, παρακολούθησε από κοντά την παράσταση και δήλωσε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. “Δεν είναι μακριά η ουτοπία που όλοι ψάχνουμε, αρκεί τελικά να μπορούμε να τη φτιάξουμε και μόνοι μας εάν δεν μας την προσφέρουν· να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας”, δήλωσε σχετικά με τα μηνύματα του έργου.

Το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού αποτύπωσε με τρόπο εύγλωττο την επείγουσα, πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, με στόχο να αποτραπεί η οικολογική καταστροφή. Ήταν ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας, στην κρυφή μας ελευθερία, εκεί όπου το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους.

Στην ιστορία που παρακολούθησε με ενδιαφέρον το κοινό, δύο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλησαν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί -τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό- για να μάθουν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. Εκείνος δεν γνώριζε, και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών, στα σύννεφα, εκεί, μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά – Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών.

Έπαιξαν τα παιδιά: Γιώργος Πώλου, Πέτρος Κυριαζής, Γιάννης Γκορόγιας, Ξένια Χαριτίδου, Ελένη Χατζιάρα, Μαρία Δεδούση, Κατερίνα Χαλκιά, Γιώτα Πώλου, Στέλλα Τσώνη, Δέσποινα Φλωράκη, Φρειδερίκη Κρουστάλλη, Ελεάνα Γκορόγια, Δέσποινα Ζαχαράκη, Δήμητρα Καρβέλη, Ειρήνη Δεδούση, Φωτεινή Γεωργοπούλου, Έρη Καλύβα, Βασιλική Τσώνη, Αντωνία Κοτρώνη.

“Τα παιδιά μας από το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού παρουσίασαν τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Δημήτρη Αδάμη και εκμάθηση, συντονισμό και σκηνοθεσία της θεατρολόγου μας Γεωργίας Φουντουλάκη το Σάββατο 27/05 και εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα σας! Σας ευχαριστούμε πολύ. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς και εμψύχωση στα παιδιά μας, ήταν και η παρουσία στην παράσταση μας του Δημήτρη Αδάμη,που πέραν της επίσκεψης του στο Καρπενήσι τον ευχαριστούμε και για την συνεργασία του Καθ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της”, αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ