28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το ποδοτένις επιστρέφει στο Καρπενήσι. Τριήμερο τουρνουά τον Αύγουστο, στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του 2ου τουρνουά ποδοτένις από το Καρπενήσι Φούτσαλ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπενησίου και της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Για 2η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι τουρνουά ποδοτένις (foot tennis), άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από το ποδόσφαιρο και το τένις και απαιτεί ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση, πνεύμα συνεργασίας και τακτική. Το 2ο τουρνουά «Μάρκος Μπότσαρης» θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων.

Αντίστοιχα τουρνουά είναι πολύ διαδεδομένα σε χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, μετά την πρώτη διοργάνωση της Βέροιας το 2016, ακολούθησε πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις όπως η Νάουσα, το Άργος, το Ναύπλιο, η Καστοριά, το Βραχάτι Κορινθίας και η Καβάλα. Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής είναι σε εξέλιξη και γίνεται έως την Κυριακή 7 Αυγούστου (ημέρα της κλήρωσης), είτε με μήνυμα στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook (Τουρνουά Foot Tennis-Ποδοτεννις “Μάρκος Μπότσαρης” στο Καρπενήσι), είτε με τηλέφωνο ή μήνυμα ή μέιλ στον υπεύθυνο διοργάνωσης Δημήτρη Κολλημένο (6981759544, [email protected]). Η συμμετοχή αφορά άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως ηλικίας, ενώ προβλέπεται ξεχωριστή κατηγορία για αθλητές κάτω των 14 ετών.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ανακοινώνεται από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου η διεξαγωγή του 2ο τουρνουά Foot Tennis-Ποδοτέννις «Μάρκος Μπότσαρης» στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων από τον σύλλογο ποδοσφαίρου σάλας Καρπενήσι Futsal σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ-Π.Ε. Ευρυτανίας. Η διοργάνωση τελεί υπό την «σκέπη» του Δήμου Καρπενησίου, που μας παραχωρεί τον χώρο και την αιγίδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το ποδοτέννις

Μπορεί ως όρος (σ.σ. Ποδοτέννις) να είναι στους περισσότερους άγνωστος, ωστόσο παρόμοια τουρνουά είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, μετά την πρώτη διοργάνωση της Βέροιας το 2016 ακολούθησε σωρεία εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις όπως τη Νάουσα, το Άργος, το Ναύπλιο, την Καστοριά, το Βραχάτι Κορινθίας και την Καβάλα. Και αυτό γιατί στη χώρα μας, το ποδοτέννις είναι πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές (κυρίως), με τους προπονητές μάλιστα να το εντάσσουν τις περισσότερες φορές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην προπόνηση, ως τον πλέον ιδανικό τρόπο για να εξασκείται η ταχύτητα, η οξυδέρκεια και η ακρίβεια. Τον Αύγουστο του 2021 έγινε στο Καρπενήσι με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 15 ομάδων.

Οι αγώνες

Χρονική διάρκεια διοργάνωσης : 8-10 Αυγούστου 2022 (Δευτέρα έως Τετάρτη)

Συμμετοχές ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου και περιοχής. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τουλάχιστον 2 άτομα.

Κατηγορίες: Ανδρών, Γυναικών και Κ14

Ώρες διεξαγωγής : 17:00-23:00

Χώρος: Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων

Αθλητικό υλικό, τρόπαια, μετάλλια και δώρα στις νικήτριες ομάδες

Δηλώσεις Συμμετοχής και σύστημα διεξαγωγής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται με τους ακόλουθους τρόπους έως την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 19:00, ημέρα της κλήρωσης.

1) Με μήνυμα τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook (Τουρνουά Foot Tennis-Ποδοτεννις “Μάρκος Μπότσαρης” στο Καρπενήσι)

2) Με τηλέφωνο ή Sms στον υπεύθυνο διοργάνωσης Δημήτρη Κολλημένο (6981759544) ή στo e-mail [email protected]  ή κατόπιν επικοινωνίας με τον ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και το σύστημα διεξαγωγής. Οι ώρες των αγώνων θα είναι από τις 17.00 έως τις 23.00.

Βασικοί Κανόνες

Η συμμετοχή αφορά άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως ηλικίας. Προβλέπεται ξεχωριστή κατηγορία για αθλητές κάτω των 14.

Οι ομάδες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να φέρουν ονομασία.  Επιτρέπεται και η επωνυμία επιχείρησης ή συλλόγου, καθώς η φιλοσοφία της διοργάνωσης, αλλά και η θέση που διεξάγεται, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, θα βοηθήσουν σημαντικά στην προβολή του.

Οι ομάδες θα δηλώσουν το λιγότερο δύο (2) παίκτες και το ανώτερο τέσσερις ( 4 ). Στο φύλλο αγώνα θα δηλώνονται το λιγότερο δυο παίκτες. Οι αλλαγές είναι ελεύθερες αλλά πάντα σε φυσική διακοπή του αγώνα.

Οι προσθήκες παιχτών επιτρέπονται στις ομάδες των (2) η (3) ατόμων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές σε άλλες ομάδες.

Ο ιματισμός θα προσφερθεί από τους διοργανωτές. Δικαιούνται οι ομάδες να έχουν τον δικό τους, εφόσον είναι ομοιόμορφος και προτείνουμε να υπάρχει τυπωμένο το logo ή η επωνυμία της επιχείρησης (σημαντικό μέσο προβολής).

Το φύλλο αγώνα αποτελεί το έντυπο εκείνο που επισημοποιεί τον αγώνα. Παίκτης που δεν δηλώθηκε, δεν μπορεί να αγωνιστεί. Μπορεί να υπάρξει προπονητής, αλλά θα βρίσκεται σε χώρο εκτός της περιμέτρου του αγωνιστικού χώρου.

Κανόνες Διεξαγωγής Αγώνων

Στη φάση ομίλων, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στα δύο (2) σετ

 Στις νοκ άουτ φάσεις, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στις τρια (3) σετ.

Ο αγώνας χωρίζεται σε σετ των 21 πόντων. Στην ισοπαλία 20-20, ολοκληρώνεται στους 22 πόντους, στο 21-21 στους 23 κ.ο.κ.

Αν ένας αγώνας φτάσει στο 1-1 (ή στο 2-2 στα νοκ άουτ αντίστοιχα), τότε το τελευταίο σετ ολοκληρώνεται στους 11 πόντους.

Τρεις είναι ο μέγιστος αριθμός εναλλαγής της μπάλας μεταξύ συμπαικτών και δεν επιτρέπεται η επαφή με χέρια ή το διπλό χτύπημα από έναν παίκτη. Το φιλέ λειτουργεί ως φυσικός παράγοντας του αγώνα και στην περίπτωση που η μπάλα χτυπήσει και περάσει στο απέναντι τερέν, ο πόντος μετρά κανονικά.

Το σερβίς γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκτός του τερέν και γίνεται με οιονδήποτε τρόπο εκτός των χεριών. 

Δεν επιτρέπεται η διπλή επαφή παίκτη και σε κάθε υποδοχή από σέρβις αντιπαλου και αφού πρώτα η μπάλα σκάσει στο έδαφος, υποχρεούται να κάνει πάσα στον συμπαικτη  -Οι συμπαίκτες μεταξύ τους κάνουν μέχρι τρεις (3) επαφές χωρίς η μπάλα να πέσει στο έδαφος, ωστόσο μπορούν να την περάσουν στο αντίπαλο τερέν και με τη δεύτερη -Ο παίκτης μπορεί να περάσει κεφάλι ή πόδι πάνω από το φιλέ, ώστε να χτυπήσει τη μπάλα, ακόμη και να κάνει άλμα από πάνω επιστρέφοντας στο τερέν του ΑΡΚΕΙ να μην επηρεάζει την εξέλιξη του αγώνα.    –

Αθλητής που θα πετύχει άσο (δηλαδή κάνει σέρβις και πετύχει πόντο χωρίς να ακουμπήσει μπάλα ο αντίπαλος) κερδίζει δύο πόντους για την ομάδα του.              

Διαιτητές

Αν προβλεφθούν όμιλοι για την πρώτη φάση, θα υπάρχει ένας διαιτητής σε κάθε γήπεδο. Στις νοκ άουτ φάσεις θα οριστούν δύο, ενώ θα υπάρχει επόπτης γραμμής που θα είναι επιφορτισμένος με την εναλλαγή του σκορ στον πίνακα.

Ιατρός Αγώνα

Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα υπάρχει ιατρός στον χώρο διεξαγωγής.

Επικοινωνία & προβολή

Η διοργάνωση έχει τη δική της σελίδα στο FB με την επωνυμία “Τουρνουά Foot Tennis-Ποδοτεννις Μάρκος Μπότσαρης”. Κάθε ανακοίνωση ή ενημερωτικό, θα δημοσιεύεται και θα αποστέλλεται με δελτίο τύπου στα συνεργαζόμενα ΜΜΕ.

Θα υπάρξει φωτογραφική κάλυψη των αγώνων, live streaming με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και βίντεο με drone, ώστε να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ το φετινό promo του τουρνουά: https://www.youtube.com/watch?v=CpESXdM41Ic

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ