28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το πρώτο χιόνι στο Καρπενήσι… Χωρίς προβλήματα η κίνηση στους δρόμους, στις 9:00 το πρωί άνοιξαν τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασθενείς χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στην ανατολική Ευρυτανία

Έπρεπε να δείξει 30 Ιανουαρίου το ημερολόγιο για να στρωθούν -έστω και οριακά- με χιόνι οι δρόμοι στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά. Η κακοκαιρία με το όνομα «AVGI» έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (30/1) χιονοπτώσεις στην ανατολική Ευρυτανία, κινητοποιώντας τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Από νωρίς, δέκα μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας επιχειρούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. «Με την κίνηση 10 εκχιονιστικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου, από νωρίς σήμερα το πρωί επεμβαίνουμε και αντιμετωπίζουμε την ελαφριά χιονόπτωση και τον παγετό. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν. Συνιστώ προσοχή στις μετακινήσεις και την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά στα πολύ ορεινά δίκτυα του Νομού», ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στην πόλη του Καρπενησίου, όπου ο δήμος επιχειρεί με μηχανήματα και αλατιέρες. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι είτε με αντιολισθητικές αλυσίδες είτε με λάστιχα χιονιού, καθώς η παγωνιά είναι ισχυρή (-3 βαθμοί νωρίς το πρωί στο κέντρο του Καρπενησίου).

Με απόφαση του Δήμου Καρπενησίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ανοίξουν σήμερα (Τρίτη 30/1) στις 9 το πρωί. «Στις 9:00 θα αρχίσουν τη λειτουργία τους, σήμερα 30/01/2024, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου. Στις 9:00 θα αρχίσει και το λεωφορείο για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά», αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου.

Η κακοκαιρία «AVGI» σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για την Ευρυτανία, με τα φαινόμενα να σταματούν από τις επόμενες ώρες. Θα επικρατήσει, ωστόσο, ολικός παγετός, με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ