20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Σαββατοκύριακο (13-14/5) το Triantafylia Mountain Trail Running, αγώνες ορεινού τρεξίματος στη νότια Ευρυτανία

Ο ΕΟΣ Πανταβρέχει, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, ανέλαβε τη διεξαγωγή των αγώνων ορεινού δρόμου Eyrytania-Triantafylia Mountain Trail Running, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου. 2023.

Την 1η ημέρα, με εκκίνηση από την Πλατεία Τόρνου Ευρυτανίας, θα εκκινήσουν τα 12 χλμ, ενώ την επομένη, από την Πλατεία Καστανιάς θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή των 33 χλμ.

Για τον αγώνα των 33χλμ, οι διοργανωτές περιγράφουν: «Μία υπέροχη διαδρομή που περνάει από φαράγγια, χωριά, ελατοδάση και βουνοκορφές του Παναιτωλικού με μεγάλες υψομετρικές διαφορές μέχρι και 1450μ, εναλλαγή τοπίου με θέα την Καλιακούδα, Χελιδόνα, Βελούχι, Πλατάνι, Κουκουρέχι και μέχρι τα Άγραφα! Τρέχοντας στην κόψη των βουνών δεξιά οι κοιλάδες της Αιτωλοακαρνανίας και αριστερά της Ευρυτανίας (…)». Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Καστανιάς (στις 8.30 π.μ.).

Ο αγώνας των 12χλμ κινείται στα μονοπάτια του Τόρνου. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή που διέρχεται από τα μονοπάτια Καταρρακτών-Παλαβογιάννη-Κορυφογραμμής-Προσκυνητών και το Εθνικό Μονοπάτι 11, με άφθονα νερά και καταρράκτες και αναχώρηση και άφιξη στην πλατεία του Τόρνου με την εκκλησία της. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «η εκκίνηση γίνεται από την πλατεία του χωριού Τόρνος (στις 9.30 π.μ.) και ακολουθώντας το μονοπάτι των Καταρακτών σε άνοδο φτάνουμε στη συνοικία Μαρκέικα. Περνώντας το ρέμα Χαλικόρεμα μπαίνουμε στο μονοπάτι του Παλαβογιάννη και κατόπιν στο μονοπάτι της Κορυφογραμμής και Εθνικό Μονοπάτι 11 όπου και διασχίζοντας κάθετα τον Τόρνο τερματίζουμε στην Πλατεία του χωριού». Η υψομετρική διαφορά διαδρομής είναι 650μ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6988276142 του προέδρου του Συλλόγου και Τεχνικού Διευθυντή της διοργάνωσης, Βασίλη Ντέκα.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 25 ευρώ για τον αγώνα των 33 χλμ. και 12 ευρώ για τον αγώνα των 12 χλμ.

Οι εγγραφές αθλητών είναι ακόμα σε εξέλιξη και γίνονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του συλλόγου, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ