20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το 3ο Δημοτικό ταξιδεύει στην Ευρώπη. Επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί για παιδιά και δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων μέσω του προγράμματος Erasmus T.A.L.E.S. Τον Απρίλιο του 2022, αντιπροσωπεία του σχολείου ταξίδεψε στη Βουλγαρία, ενώ στα μέσα του περασμένου Μαΐου έγινε η φιλοξενία στο Καρπενήσι μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε ξένες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Λιθουανία)· είχε προηγηθεί το ταξίδι στην Τοπυ

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων, αντιπροσωπεία του 3ου Δημοτικού ταξίδεψε πριν λίγες ημέρες στη Ρουμανία, συμμετέχοντας στην 4η συνάντηση των αποστολών και στις κοινές δράσεις με θέμα “Παραμύθια από όλον τον κόσμο και μη δυτικούς πολιτισμούς”.

Οι ξένες αποστολές έρχονται σε επαφή με την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της χώρας όπου φιλοξενούνται, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες δράσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων (βιωματικά εργαστήρια κ.α.).

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το ταξίδι στη Ρουμανία:

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο των Ευρυτανικών Νέων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ