19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου Χελιδόνας μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη γιορτή στήριξης στους πληγέντες της Θεσσαλίας – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Οι διοργανωτές των σαββατιάτικων (16/9) εκδηλώσεων, στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου θα συνδυαστεί στη Χελιδόνα Ευρυτανίας, που το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα.

«Το 3ο Ολοήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΥΓΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη γιορτή στήριξης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες. Μέρος των εσόδων θα δοθούν για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης», αναφέρουν οι διοργανωτές, που δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι μπροστά στις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι στη Θεσσαλία.

Για το φεστιβάλ στην πλατεία της φιλόξενης Χελιδόνας, διαβάζουμε: «Το Φεστιβάλ Χελιδόνας είναι το “διονυσιακό” γλέντι των Ευρυτάνων. Είναι μια μαγική εμπειρία που συνδυάζει μερακλήδικη μουσική, παραδοσιακούς χορούς και άφθονο φαγητό και κρασί. Σε αυτήν τη γιορτινή συγκέντρωση, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν χαρές και συναισθήματα με τον ρυθμό των μουσικών οργάνων και τον χορό τους. Είναι μια πανηγυρική στιγμή που ζωντανεύει την παράδοση και την ενότητα της κοινότητας, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν θίασο μουσικών συγκροτημάτων, ζογκλέρ και ακροβατών και να παρασυρθείτε σε ξέφρενο γλέντι στο ρυθμό του παραδοσιακού ζουρνά, της γκάιντας και του νταουλιού που μας ταξιδεύουν στη Θράκη, του ούτι στην Ανατολή και τη Μικρά Ασία, του κλαρίνου στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μέσω των χάλκινων οργάνων αναδεικνύεται η περιοχή της Μακεδονίας, ενώ το κοντραμπάσο μας οδηγεί στα βόρεια Βαλκάνια και το λαουτοκίθαρο μας ταξιδεύει στα νησιά».

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά ΝΕΑ και το evrytanika.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ