25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το 5ο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο κατέκτησε η Ελλάδα

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο Έλληνας κολυμβητής, στα 100 μέτρα πρόσθιο SB4 κατέλαβε τη τρίτη θέση με χρόνο 1:40.20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Τσαπατάκης λίγο έλειψε να κερδίσει το ασημένιο αλλά μια… χεριά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα· έτσι, μετά δυο τέταρτες θέσεις ήρθε το χάλκινο μετάλλιο. Είχε προκριθεί στον τελικό έχοντας πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών και συγκεκριμένα 1:42.36.

«Κοιτάξτε να δείτε όποια θέση και αν έπαιρνα θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε σε αυτούς που θέλουν να αρχίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει σκοπό να ενώνει, να δίνει νίκες μέσα από την ζωή. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε για να έρχονται τα παιδιά και να μην απογοητεύονται, να πιστεύουν ότι πρέπει να βγούνε νικητές, πρέπει να βγούνε πρώτοι για να πανηγυρίσουν. Εγώ πανηγύριζα όταν έβγαινα και τέταρτος. Για αυτό τον τελευταίο καιρό άλλαξα την νοοτροπία του μεταλλίου. Το ίδιο θα χαιρόμουνα αν έβγαινα πρώτος, το ίδιο θα χαιρόμουνα και αν έβγαινα τέταρτος», δήλωσε περιχαρής ο Αντ. Τσαπατάκης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση. Η προσπάθειά του ήταν σπουδαία, ο αγώνας του μεγάλος και ο πανηγυρισμός του στο φινάλε συγκλονιστικός. Ήταν το 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο.

Το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Άρση βαρών σε πάγκο στην κατηγορία των -54 κιλών είχε κερδίσει ο Δημήτρης Μπακοχρήστος -το 3ο για τη χώρα μας.

Επίσης, ο Πάνος Τριανταφύλλου, κατέκτησε το χάλκινο στη σπάθη Β, μετά την επικράτηση του 15-6 επί του Γάλλου Βαλέτ, εξασφαλίζοντας το πρώτο χρονικά μετάλλιο.

Το δεύτερο είχε κι αυτό χάλκινο χρώμα και ήρθε από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ