16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τρέχοντας στο χιόνι… Χειμερινός αγώνας στη Δομνίστα Ευρυτανίας, στις 24 Φεβρουαρίου – Με δωρεάν συμμετοχή

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση της Ευρυτανίας, εντάσσεται και η διοργάνωση αγώνα ορεινού τρεξίματος στο χιόνι

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Σκοπιάς Ευρυτανίας διοργανώνει δραστηριότητες αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, στα πλαίσια της ανάδειξης του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο χιόνι: το “Ευρυτανία Snow Trail” θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2024 με έναρξη και τερματισμό από τη Δομνίστα, στις 10 το πρωί.

«Η εγκατάλειψη των ορεινών χωριών είναι μία πραγματικότητα, για αυτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών πρέπει να έχουν ρόλο μέσα από δράσεις στη διατήρηση της μνήμης και της ύπαρξης των όμορφων χωριών μας», αναφέρει ο σύλλογος, που θα έχει αρωγό και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας. Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην εθελοντική προσφορά των χορηγών, γι’ αυτό και η συμμετοχή των αθλητών θα είναι δωρεάν.

Ο αγώνας θα έχει μήκος 16χλμ (750 υψομετρικά) και οι συμμετέχοντες θα κινηθούν στη διαδρομή: Δομνίστα – Σκοπιά – Τρία Αλώνια – Ψηλός Σταυρός – Δομνίστα. Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τερματίσαντες και κύπελλα στην πρώτη τριάδα των ανδρών και γυναικών, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα tseklista.gr, όπου ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα εγγραφών.

Πληροφορίες αγώνα

Απόσταση αγώνα : 16 km με 756 υψομετρικά

Έναρξη: πλατεία Δομνίστας 10 π.μ

Τερματισμός: πλατεία Δομνίστας

Διάρκεια αγώνα: 5 ώρες

Διαδρομή αγώνα: Δομνίστα – Σκοπιά – Τρία Αλώνια – Ψηλός Σταυρός – Δομνίστα

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Σκοπιά 6ο χιλιόμετρο, Ψηλός Σταυρός 11ο χιλιόμετρο

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τερματίσαντες και κύπελλα στην πρώτη τριάδα των ανδρών και γυναικών.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι στον χώρο εκκίνησης στις 9:00 η ώρα για την παραλαβή του αριθμού και t-shirt. Στον τερματισμό θα σερβίρεται ζεστή σούπα . Οι πρώτοι 15 – 20 δηλώσαντες αθλητές θα φιλοξενηθούν από τους κατοίκους των χωριών.

Υποχρεωτικός εξοπλισμός για τον αγώνα:

Γκέτες

Μπατον

Αλουμινοκουβέρτα

Γάντια , σκούφος

Αντιανεμικό

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ